» Franciaország

» Franciaország » Île-de-France


Értékeld Te is:

Franciaország legnagyobb és leghíresebb szabadidőparkja. Itt vannal a legjobb tippek és infók a park látogatásához.


A 20 négyzetkilométeren elterülő park 1992-ben nyitotta meg kapuit, területén jelenleg két vidámpark van: Disneyland és a Walt Disney Studios. Ezenkívül hét hotel, bevásárló- és szórakoztató központok, éttermek és egy golfpálya működik.

Évi közel 16 milliós látogatószámával Franciaország egyik legnépszerűbb turistalátványossága. A két parkban Miki egér és barátai mellett összesen több mint 60 játék és élményelem várja a családokat Csipkerózsika varázslatos kastélytól a L'ecsó kalandon át a Toy Story ihlette ejtőernyős élményig. Walt Disney Studios a filmkészítést mutatja be.

A két parkra érdemes legalább két napot szánni, mert mindkettő hatalmas, és bejárásukhoz sok idő szükséges.

Tippek és infók

A 2230 hektáros területen rengeteg felfedezni és megtapasztalni való van. A park a Disneyland Park és a Walt Disney Studio Park tematikus parkokból áll. Itt található a Disney Village szórakoztató terület és a Golf Disneyland golfpálya is. Ha néhány napot tervez Disneylandben tölteni, akkor a Disney által a parkban és környékén üzemeltetett számos szálloda egyikében is megszállhat.

Disneyland Park

A Disneyland Park a párizsi Disneyland legrégebbi része. Ez öt tematikus részre van osztva, és itt található a Csipkerózsika kastély is, amely a park nevezetessége. Az öt terület a következő: Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland és a Discoveryland.

A Main Street éttermekkel és kávézókkal szegélyezett utca a Csipkerózsika-várhoz vezet, ahonnan a park különböző területeihez lehet eljutni. A házak egy amerikai kisvárosra emlékeztetnek. Ez szándékos: Walt Disney a Missouri állambeli Marceline városában nőtt fel, és a Main Street építészetét is ez ihlette. Itt zajlanak a hivatalos Disney-parádék is, és a Disneyland Railroad - Main Station is a Main Streeten található. Innen egy kisvonat indul, amivel bejárhatja a parkot.

Frontierland ad otthont a Phantom Manor szellemvasútnak, a Big Thunder Mountain családi hullámvasútnak, a lőtérnek, a Pocahontas indiánfalu nevű játszótérnek és még sok másnak. A park ezen területe a vadnyugati időkbe repít vissza.

Az Adventureland leghíresebb attrakciója az "Indiana Jones és a veszedelem temploma". Ez a hullámvasút tiszta adrenalin, ahogy átrepül a sötét és titokzatos dzsungel romjain. Többek között az Aladdin című film néhány helyszínét is megcsodálhatja Adventurelandben. A "Le Passage Enchanté d'Aladdin" miniatűr díszleteket mutat be Agrabah városából, ahol a történet játszódik.

Fantasylandben bányakocsin utazhat Hófehérke földjén, és tanúja lehet, ahogy a hét törpével együtt túljár a gonosz mostoha eszén, vagy az Alice Csodaországban című történetből ismert Őrült Kalapos színes teáskannáin utazhat.

Star Wars rajongók figyelem: Discoverylandben csatlakozhat a Lázadók Szövetségéhez a "Star Wars Hyperspace Mountain"-ben, és legyőzheti a Csillagrombolót egy küldetésen! Egy gonosztevőt is meg kell állítani a "Buzz Lightyear Laser Blast"-nál. Ezen a lőtéren a fedélzeti ágyúkkal lézereket lőhet ki, hogy megállítsa a gazembert.

A Walt Disney Studio Park látványosságai

A Disneyland Parkkal ellentétben a Walt Disney Studio Parkban a híres Disney- és Pixar-filmek kulisszái mögé tekinthetünk be. A Front Lotban például a régi Hollywoodba utazhat vissza. Itt bepillanthat a híres hollywoodi filmforgatás kulisszái mögé, és a filmes stáb tagjaivá válhat.

A "Toon Studio"-ban a Disney-klasszikusok részévé válhat, és elmerülhet a színes világokban. Vagy megnézheti a számos műsor egyikét, például a Jégkirálynőt.

2022. július 20-án megnyílt a "Marvel Avengers Campus" is: Ez az új vidámpark a Marvel-univerzumról szól. Teljesíthet küldetéseket a Bosszúállókkal, vagy csatlakozhat Pókemberhez, hogy elkapja az elszabadult Spider-Botokat.

A jegyek ára a Disneyland Párizsban

A jegyeket előzetesen online kell megvásárolni, mivel ez a helyszínen nem lehetséges. Különböző típusú jegyek léteznek, és nemcsak árban, hanem extrákban is különböznek.

Dátumozott parkjegyek 1-4 napra

Ezzel a jeggyel a párizsi Disneyland összes látványosságára beléphet. A foglaláskor el kell döntenie, hogy csak az egyik vagy mindkét vidámparkot szeretné meglátogatni. Ha valami akadályozza a látogatását, a jegyeket akár 3 nappal korábban is lemondhatja. A gyermekek számára speciális árak érvényesek, és a park látogatása három év alattiak számára ingyenes. Minél hosszabb a tartózkodás, annál olcsóbbak a jegyek. Az egyetlen hátránya ezeknek a jegyeknek: egy konkrét időpontra kell elköteleznie magát.

1 napos látogatás egy vidámparkba 56 euróba kerül felnőttenként. Ezzel a lehetőséggel csak egy napot tölthet a párizsi Disneylandben.

1 nap mindkét vidámparkban 81 euróba kerül felnőttenként, 2 nap 71 euróba, 3 nap 67 euróba és 4 nap 59 euróba.

Dátummal ellátott 1 napos jegy transzferrel

A dátumos jegyhez hasonlóan itt is előre ki kell választani a látogatás napját. Ezt a jegyet legfeljebb három nappal korábban lehet lemondani. A keltezett jegyekkel ellentétben a Disneylandbe való eljutás tartalmazza a szállítást. A busz Párizsból indul, és közvetlenül a Disneyland Párizsba viszi a látogatókat.

Az árak felnőttenként 102 eurónál kezdődnek. Gyermekeknek a jegy ára 97 euró. Az árak változóak.

Rugalmas jegyek

Ha egy kicsit rugalmasabbra vágyik, vagy ajándékot szeretne adni valakinek, érdemes dátum nélküli napijegyet vásárolni. Ez egy évig érvényes, és a foglaláskor kiválaszthatja, hogy az egyik vagy mindkét vidámparkra érvényes legyen. Érkezés előtt a látogatóknak online kell regisztrálniuk egy adott időpontra, hogy megkapják a parkbelépő foglalását. Ilyen foglalás nélkül nem lehet belépni Disneylandbe. Ennek oka a parkot naponta felkeresni kívánók nagy száma. Az előzetes foglalás korlátozza a látogatók számát, így Disneyland nem lesz túl zsúfolt. Ha a lefoglalt napon nem tudja meglátogatni a parkot, a foglalását időben le kell mondania.

Ez a jegy 105 euróba kerül felnőttként (+12) egy napra, az Ön által választott parkkal együtt.

Mindkét parkban a felnőttenkénti ár 130 euró egy napra. Gyermekeknek (3-11 éves korig) az ár 97 eurónál kezdődik.

Éves bérlet

Négy különböző éves bérlet áll rendelkezésre. Ezek mindegyike különböző extrákat tartalmaz, és évente bizonyos számú napig érvényes. Ezek az éves bérletek megvásárolhatók a helyszínen a Disneyland Párizsban vagy telefonon keresztül.

A legolcsóbb éves bérlet a Discovery nevet viseli, és évi 209,00 euróba kerül. Ezzel az év 150 napján belépheta  Disneylandbe. A legdrágább éves bérlet az Infinity, amelynek éves ára 449,00 €. Ez az éves bérlet 365 napos belépést biztosít a párizsi Disneylandbe.

Megközelítés

A párizsi Disneylandbe eljutni nem nehéz. Akár repülővel, akár autóval vagy vonattal, a park könnyen megközelíthető. Párizstól mindössze 30 kilométerre található, és a városközpontból kevesebb mint egy óra alatt elérhető busszal vagy autóval.

Autóval: Van egy fizetős látogatói parkoló, ahol az autóját hagyhatja. A Disneyland valamelyik szállodájában megszálló vendégek ingyen parkolhatnak.

Vonattal: A Marne-la-Vallée Chessy állomás közvetlenül a párizsi Disneyland mellett található.

Busszal: Párizs központjából közvetlen Disney-buszok mennek, ezekre négy helyen (a Gare du Nord-nál, az Operánál, a Madeleine-nél és a Chateletnél) lehet felszállni. De a párizsi tömegközlekedéssel sem bonyolult eljutni a parkba, az A-jelű RER-rel 35 percet kell utazni. Tartomány:Île-de-France
Település:Marne-la-Vallée
GPS: 48° 52′ 21.44438″, 2° 46′ 36.27113″
Honlap: http://www.disneylandparis.fr/

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward