» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Kelet-Közép-Anglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A 2021-ben sok évi felújítás után újranyílt a nottinghami vár. Az új kalandjátszóterek, műalkotások és kísérteties túrák révén a 950 éves erődítmény sokoldalúan kínálja a hírhedt törvényen kívüli, Robin Hood legendájának felfedezését.


Nottingham földalatti barlangrendszerében a középkorban sörfőzdék működtek, s valamelyik földalatti tömlöcben Robin Hood raboskodhatott. 

A város lágy homokkőre épült, s a középkorban egy egész földalatti labirintusrendszer épült ki - tömlöcök, borospincék, sörfőzdék működtek itt. Sokan lakhelyüket is a homokkőbe vájták.

Bár az 500 barlangból álló labirintus jelentős része le van zárva, némely barlangot napjainkban is látogathatják a turisták, s akad olyan is, amelyet a kocsmák borospinceként hasznosítanak.

Nottinghamet 600 körül alapították a szászok. A Snot nevű törzsfő uralma alá került helység Snotingaham (Snot népének tanyája) néven vált ismertté.

Bár Nottingham többször is fontos szerepet játszott Anglia történelmében, hírét elsősorban a legendás középkori hős, Robin Hood ellenségének, a gonosz nottinghami bírónak köszönheti. A kitűnő kardforgató, s íjász hírében álló Robin Hood társaival Nottingham közelében, a sherwoodi erdőben élt: onnan csapott le a gazdagokra, hogy a megszerzett kincseket aztán szétosszák a szegények között.Tartomány:Kelet-Közép-Anglia
Cím:Nottingham
GPS: 52° 57′ 12.30948″, -1° 8′ 58.72596″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward