A legszebb adventi koncertek Bécsben

2014. november 9.

print

A legszebb adventi koncertek Bécsben

Kiemelkedő operaénekesek a koncertházban, a musicalvilág sztárjai a bécsi Stadthalléban, koncertek, kórus- és trombitadallamok a legszebb templomokban: így hangzik az adventi időszak Bécsben. Nézzük, mire érdemes jegyet venni!

Kiemelkedő operaénekesek a koncertházban, a musicalvilág sztárjai a bécsi Stadthalléban, koncertek, kórus- és trombitadallamok a legszebb templomokban: így hangzik az adventi időszak Bécsben. Nézzük, mire érdemes jegyet venni!

 


2014. december 19-én (nyilvános főpróba) és 2014. december 20-án a „Christmas in Vienna” varázsol karácsonyi hangulatot a Bécsi Koncertház nagytermébe. A fellépők között találhatjuk többek között az operavilág olyan kiemelkedő sztárjait, mint például Natalia Ushakova, Vesselina Kasarova és Juan Diego Flórez, a Bécsi Énekakadémiát, valamint a Bécsi Fiúkórust. A kíséretet az ORF Rádió Bécsi Szimfónia Zenekara biztosítja. A repertoárban a klasszikus zene kiemelkedő áriái szerepelnek, valamint hagyományőrző karácsonyi dallamok, amelyeket a gálakoncertre újraértelmeztek.

 


„Christmas in Vienna”


2014. december 21-én a „Voices of Musical Christmas” keretén belül olyan kedvelt musicalénekesek adnak karácsonyi koncertet a Bécsi Stadthalléban, mint Maya Hakvoort, Marjan Shaki és Lukas Perman. A zenei program a klasszikusoktól a swingen át egészen a gospelig terjed.

 


„Voices of Musical Christmas”, Lukas Perman, Marjan Shaki


Az adventi zenei kínálatból természetesen a Bécsi Fiúkórus sem hiányozhat. 2014. december 10-én, 11-én, 12-én és 13-án a MuTh koncerttermében mutatják be a jó pásztor történetét. A koncertek során csodálatos kórusénekek és áriák csendülnek fel Georg Friedrich Händel „Messiás” című művéből.

Händel oratóriuma 2014. december 8-án a Bécsi Koncertházban is felhangzik, mégpedig a Bécsi Énekakadémia és a Barucco zenekar interpretációjában.

A Clemencic Consort zenekar 2014. december 13-án és 14-én, valamint december 20-án és 21-én ad barokk koncertet a Lobkowitz palota Eroica termében. A történelmi hangszereken adott koncertek alkalmával régi magyar karácsonyi dalok és lelkipásztori énekek, valamint kora barokk karácsonyi művek csendülnek fel.

Bécs legszebb templomaiban már 2014 novemberétől egymást követik az adventi koncertek, amelyek segítenek ráhangolódni a szeretet ünnepére. A Szent István-székesegyházban a négy adventi hétvégén a Bécsi Kamarazenekar szólistái adnak elő műveket Mozarttól, Bachtól és Händeltől. Az 1. kerületben találhatóJezsuita templomban 2012. december 2-án a Szt. Ágoston Kórusegylet énekli el a Camille Saint-Saëns‘ karácsonyi oratóriumot.

 


Adventi koncertek a Szent István-székesegyházban

 

Az Anna-templomban szintén az adventi hétvégéken tartják a „Trombitavarázs” című koncertsorozatot, amelyen a Bécsi Klasszika kiemelkedő zenei alkotásait, valamint nemzetközi adventi dalokat hallhat a nagyérdemű.

 


„Trombitavarázs” az Anna-templomban

 

A minorita templomban 2014. december 10-én, 13-án és 17-én a „Trumpets in Concert” alkalmával karácsonyi trombitaszólamok csendülnek fel. A repertoárban olyan kiemelkedő művészek alkotásai szerepelnek, mint Georg Friedrich Händel, Antonio Vivaldi vagy Gabriel Fauré, de emellett Elvis Presley „Kék karácsony” című dala is hallható lesz.

 


„Trumpets in Concert” a Minorita templomban

 

A máltai lovagrend templomában (Maltesekirche) a„Christmas Trumpet” alkalmával egyórás klasszikus koncertet hallhatnak az érdeklődők, amelyen többek között Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart és Joseph Haydn karácsonyi művei is felcsendülnek.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play