Bemutatták a monacói hercegi ikereket

2015. január 8.

print

Bemutatták a monacói hercegi ikereket

Ezernyi rajongó és turista előtt január 7-én bemutatta II. Albert monacói herceg és felesége, Charlene Wittstock a kis Jacques herceget és Gabriella hercegnőt. Jacques lesz Monaco trónörököse.





Január 7-én bemutatta II. Albert monacói herceg és felesége, Charlene Wittstock a kis Jacques herceget és Gabriella hercegnőt. Jacques lesz Monaco trónörököse.

 


Ezernyi rajongó és turista előtt első alkalommal mutatta be II. Albert monacói herceg és felesége, Charlene Wittstock január 7-én az alig egyhónapos ikreiket.

 


A Grimaldi-dinasztia palotája előtti téren összegyűlt tömeg vörös-fehér zászlókkal fogadta a december 10-én született Gabriella Thérese Marie-t és két perccel fiatalabb öccsét, Jacques Honoré Rainier-t. A szabályok szerint bár Jaques a fiatalabb, ő a Monacói Hercegség trónörököse.

 


Az ikrek megszületése előtt a herceg Caroline nevű nővére és annak 30 éves fia, Andrea Casiraghi állt a trónöröklési sorrendben az első és második helyen.

 


A monacói uralkodó és Charlene Wittstock volt dél-afrikai úszó olimpikon 2011 júliusában házasodott össze, Jacques és Gabriella az első közös gyermekeik. II. Albert két, házasságon kívül született gyermekét a szigorúan katolikus uralkodóház nem ismeri el.

 


A 13. században alapított monacói uralkodóházban ez az első ikerszülés.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play