Békeüzenetet küld Franciaország a Dalfesztiválra

2015. január 20.

print

Békeüzenetet küld Franciaország a Dalfesztiválra

Lisa Angell képviseli Franciaországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. Dalának címe N'oubliez pas (Ne feledd el), amelyet egyfajta békeüzenetnek is szánja Franciaország a világ felé az elmúlt hetek véres eseményei után.Lisa Angell képviseli Franciaországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. Dalának címe N'oubliez pas (Ne feledd el), amelyet egyfajta békeüzenetnek is szánja Franciaország a világ felé az elmúlt hetek véres eseményei után.

 


A francia közszolgálati televízió, a France 2 bejelentette, hogy a 46 éves Lisa Angell indul a májusi bécsi versenyen. A számot Robert Goldman írta, a producer Jean-Claude Camus volt - írta a dalfesztivál híreit közlő escbubble.com.

 


A cikk szerint a N'oubliez pas-t egyfajta békeüzenetnek is szánja Franciaország a világ felé az elmúlt hetek véres eseményei után, noha a dal már tavaly novemberben megszületett.

Az olasz származású Lisa Angell eddig három albumot készített. Az első, a Les Divines 2011-ben jelent meg, szerepel rajta Edith Piaf, Charles Aznavour és Bette Midler egy-egy dalának feldolgozása is. A következő, a Des mots... 2013-ban került piacra, a Je saurai t'aimer című nyitószám eredetijét The Power of Love címmel Céline Dion kanadai énekesnő adta elő, aki 1988-ban egy másik dallal svájci színekben megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált.

Lisa Angell tavaly adta ki harmadik lemezét Frou-Frou címmel.

Franciaország eddig öt alkalommal (1958, 1960, 1962, 1969 és 1977) győzött az Eurovíziós Dalfesztiválon. Tavaly Koppenhágában a Twin Twin elnevezésű csapat minden idők legrosszabb francia szereplését produkálva az utolsó, 26. helyen végzett a döntőben, a Moustache című dal mindössze 2 pontot kapott.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play