Lampedusa a világ legjobb strandja

2015. március 2.

print Hetedhétország.hu

Lampedusa a világ legjobb strandja

Közzétette idén is legfrissebb listáját a legjobb strandokról a TripAdvisor, amely az utazók véleménye alapján egy a lampedusai partszakaszt, a Spiaggia del Conigliót nevezte meg Európa legjobbjának.Közzétette a legfrissebb listáját a legjobb strandokról a TripAdvisor. A népszerű utazási oldal 2014 után 2015-ben is az utazók véleménye alapján egy a lampedusai partszakaszt, a Spiaggia del Conigliót (Nyúl-strand) nevezte meg Európa legjobbjának. A TripAdvisor így jellemzi a strandot: “Karibi színek, fehér strand, egyedi környezet. A kristálytiszta tenger megnehezíti, hogy elmenj innen”.

Tavaly a part a világ legjobb strandja is lett, aminek szépsége idén csak a negyedik helyre lett elegendő. Első helyezett a brazíliai Fernando de Noronha szigetcsoporton található Baia do Sancho lett. A második a karib-tengeri Turks and Caicos szigetén, Providencialesnél a Grace Bay, míg a harmadik egy Puerto Rico-i strand, a culebrai Playa Flamenco.

Lampedusán a strand a szigethez tartozó apró sziklaszirt, a Nyulak szigete (Isola dei Conigli) mellett található, amely nemcsak szépsége, hanem az ál-cserepesteknősök tojásrakó helyeként is ismert. Isola dei Conigli ezért 2002 óta természetvédelem alatt áll.

Lampedusa Olaszországhoz tartozik, Málta és Tunézia között. Szicíliától 205, a tunéziai partoktól 113, Máltától 140 km-re fekszik, 10 km hosszú, legnagyobb szélessége 4 km. Lakosainak száma kb. 4.500 fő, akik elsősorban a turizmusból és halászatból élnek. Bár a szigetet nem egyszerű megközelíteni, a turisták körében igen népszerű, így a nyári turistaszezonban a nyaralókkal együtt a sziget népessége eléri a 10.000 főt.

A sziget legegyszerűbben repülővel érhető el, naponta indul repülőjárat Palermóból és Cataniából. A turistaszezonban más olasz nagyvárosból is indulnak repülők a szigetre. Szintén naponta indul kompjárat a szicíliai kikötőből, Agrigentóból a szigetre.

Fontos megemlíteni, hogy a sziget fekvése miatt az Észak-Afrikából érkező bevándorlók csónakokkal kísérlik meg az Európai Unió elérését. Az olasz hatóságok Lampedusán idegenrendészeti tábort létesítettek, amely azonban túlzsúfolt és sok konfliktus forrása.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play