» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Ötztal

Piburger See - Smaragzöld tó az Ötztalban


Értékeld Te is:

Oetzből folyamatosan emelkedő gyalogúton érhető el a smaragdzöld hegyi tó, amely gazdag halállománya miatt horgászparadicsomként is ismert. A tó strandja nyáron látogatható.


Az idilli Piburger See nemcsak népszerű kirándulóhely, hanem nyáron felüdülést is kínál.

Az Ötztal-völgyben, Oetz-től egy órányi sétára található egy különleges gyöngyszem: erdők és a hatalmas tornyos Acherkogel veszi körül a csendes Piburger See tavat.

A közel 1000 méteres magasságban fekvő tó 25 fokos vízhőmérsékletével Tirol egyik legmelegebb fürdőtava.

A 19. században a víznek gyógyító hatást tulajdonítottak, ezért az orvosok „fürdőnapokat” írtak elő. Ma nyáron a fürdőzők is élvezhetik a gyönyörű természetet, a kellemes erdei levegőt és a meglepően meleg vizet. 

A Piburger-tó a jégkorszak utáni hatalmas sziklaomlás után keletkezett. Különféle legendák is keringenek a tó keletkezéséről, amelyeknek mindig ugyanaz a központi témája: a Piburger See helyén régen egy tanya állt, melynek lakói bűnösök voltak. Büntetésül a tanya egy újonnan kialakult tó vizébe süllyedt. Állítólag még egy sárkány is élt valaha itt a vízben.

Közvetlenül a tóparton van egy étterem csónakbérléssel és úszási lehetőséggel. A horgászat engedéllyel májustól októberig engedélyezett. A Piburgi-tó télen is kedvelt kirándulóhely, hiszen környékén 20 km téli túraútvonal és a Piburg szánkópálya található.

A tó körül terül el Tirol egyik legrégebbi természetvédelmi területe. Az érzékeny növény- és állatvilág megóvása érdekében a fürdőzés csak a déli parton lévő fürdőhelyen lévő úszóövezetben engedélyezett.

Csónakkölcsönzési lehetőség.Tartomány:Tirol
Település:Oetz
Cím:Piburger See
GPS: 47° 11′ 43.67436″, 10° 53′ 18.68093″
Honlap: http://www.piburgersee.com

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward