Szélkerekek az Eiffel-tornyon

2015. március 3.

print

Szélkerekek az Eiffel-tornyon

Két szélerőművel szerelték fel az Eiffel-tornyot a fenntartható fejlődés iránti elköteleződés jeleként. Ezt megelőzően az Eiffel-torony több lépést is tett a környezetvédelem érdekében: környezetkímélő tereket alakítottak ki, modernizálták az építmény energiaellátását, négy napelemet és egy esővíztározót is felszereltek, a torony megvilágításához pedig kizárólag LED fényforrásokat használnak.Két szélerőművel szerelték fel az Eiffel-tornyot a fenntartható fejlődés iránti elköteleződés jeleként. Ezt megelőzően az Eiffel-torony több lépést is tett a környezetvédelem érdekében: környezetkímélő tereket alakítottak ki, modernizálták az építmény energiaellátását, négy napelemet és egy esővíztározót is felszereltek, a torony megvilágításához pedig kizárólag LED fényforrásokat használnak.

 


A szélkerekeket a második szinten, 127 méteres magasságban helyezték el. A hét méter magas és három méter széles szerkezetek óránként 10 ezer kilowatt áramot termelnek, ami az első szinten található üzlet energiafogyasztását fedezi.

 
A függőleges tengelyű szélmalmok teljesen beleolvadnak a torony szürke vasszerkezetébe.

 
A kezdeményezést megelőzően az Eiffel-torony több lépést is tett a környezetvédelem érdekében: az elmúlt két évben végrehajtott felújításkor környezetkímélő tereket alakítottak ki az első szinten, valamint modernizálták az építmény energiaellátását. Négy napelem adja a pavilonokban használt meleg víz felét, és egy esővíztározót is felszereltek, amely a mosdók vízellátásában segít. A torony megvilágításához pedig kizárólag LED fényforrásokat használnak.

 


Az Eiffel-torony éves energiafogyasztása 9,7 gigawattóra, ami egy megközelítőleg 3 ezer lakosú település fogyasztásának felel meg.

A turistalátványosságot tavaly több mint 7 millióan keresték fel.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play