Bécsben lesz a Európa legnagyobb fesztiválfalva

2015. április 25.

print

Bécsben lesz a Európa legnagyobb fesztiválfalva

Fesztiválközponttá válik a bécsi Városháza tér: május 18. és 23. között rajongók és fellépők találkozhatnak egymással az Eurovíziós Faluban.Fesztiválközponttá válik a bécsi Városháza tér: május 18. és 23. között rajongók és fellépők találkozhatnak egymással az Eurovíziós Faluban.

 


Edgar Böhm, a bécsi esemény ügyvezető producere szerint a Városháza téren lesz az Eurovízió történetének legnagyobb fesztiválfalva.

A 12 és 24 óra között nyitva tartó rendezvényhelyszínen három estén a nézők óriáskivetítőkön követhetik figyelemmel a fesztivál elődöntőinek és fináléjának produkcióit. A döntő megtekintésére húszezer embert várnak.

 


Május 18-án, hétfőn divatbemutatón vonultatják fel a fellépő országok divattervezőinek kollekcióit és felidézik a fesztivál elmúlt hatvan évének történetét.

Május 20-án, szerdán a tavaly decemberben elhunyt énekesre, Udo Jürgensre emlékeznek, aki az Eurovíziós Dalfesztivál első osztrák nyertese volt 1966-ban. A tavalyi győztes inspirálta Conchita Wurst-hasonmásversenyt május 22-én, pénteken tartják.

A faluban bemutatkoznak a versenyen résztvevő országok pavilonjai, itt találkozhatnak a rajongók kedvenceikkel. A közönség osztrák specialitásokat is kóstolhat.

Az Eurovíziós Falut Alexander Wrabetz, az ORF igazgatója és Michael Häupl, Bécs polgármestere nyitja meg május 17-én. A fesztivál résztvevői a Ringstrassén lefektetett, csaknem kétszáz méter hosszú piros szőnyegen át vonulnak a bécsi Városháza nagyterméig, ahol a város polgármestere fogadja őket.

MTI

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu