Párosan szép az élet Bécsben

2015. május 7.

print

Párosan szép az élet Bécsben

Párosan szép az élet: társat kapnak a közlekedési lámpák emberalakjai Bécsben. Negyvenkilenc kereszteződésben vegyes és egynemű emberalak-párok jelzik a szabad átkelést a gyalogosoknak Bécsben. Ezzel is a toleranciáért és a nyitottságért emel szót az osztrák főváros.

Párosan szép az élet: társat kapnak a közlekedési lámpák emberalakjai Bécsben. Negyvenkilenc kereszteződésben vegyes és egynemű emberalak-párok jelzik a szabad átkelést a gyalogosoknak Bécsben. Ezzel is a toleranciáért és a nyitottságért emel szót az osztrák főváros.

 


A Life Ball, az Eurovíziós Dalfesztivál és a Szivárványparádé alkalmából június végéig vegyes és egynemű emberalak-párok láthatók a gyalogos közlekedési lámpákon Bécsben. Az akció célja, hogy ezzel is a toleranciát és a nyitottságot hirdessék, valamint nagyobb figyelemre ösztönözzék a gyalogosokat.

 


Copyright: COMPRESS / Verena Brkic


Két zöld nőalak vigyázó szemei alatt lehet átkelni például az Universitätsringen a Schottentor magasságában, de hamarosan Bécs-szerte találkozni lehet majd a szabad áthaladást jelző párokkal. Összesen 49 kereszteződésben, 120 védett útvonalon segítik a két nőből, két férfiból illetve egy férfiból és egy nőből álló emberalak-párok a közlekedést.

A projektet tudományos kutatás is kíséri. Azt is vizsgálják ugyanis, hogy a rendhagyó motívumokkal növelhető-e a közlekedésbiztonság. Az új jelzések installálása előtt megszámolták, hányan mennek át a tilos jelzés ellenére az úttesten, majd felmérik, hogy változtattak-e valamit a gyalogosok magatartásán a motívumpárok. 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play