Salzburg különleges látványossága

2015. június 12.

print Hetedhétország.hu

Salzburg különleges látványossága

Salzburg különleges kulturális attrakciója a „DómNegyed”, amely 200 év után ismét betekintést enged a hercegérsekek világába. 15000 négyzetméteren, több mint 2000 lenyűgöző kiállítási tárgy meséli el Salzburg 1300 éves történelmét.A Dómnegyed (DomQuartier) Salzburg belvárosának különleges látványossága. A Salzburgi Dómnegyed eddig ismeretlen kincseket tár a nagyközönség elé a hercegérsekség egykori központjában. Az uralkodás története, a művészettörténet és az építészet egyaránt fontos szerepet kap a látnivalók között. A múzeumokban barangolva - nem mellesleg - káprázatos kilátás nyílik Salzburg városára és a környező hegyekre is.

 


A kulturális túra a Residenz dísztermeiben indul, aztán a Residenz Galéria, a Dómmúzeum és a St. Peter Múzeum falai között folytatódik. Az érdeklődők a Rossacher féle barokk gyűjteményt is megcsodálhatják a Salzburg Múzeumban.

 


A barokk Salzburg egyik legjelentősebb személyisége Guidobald Graf von Thun hercegérsek volt (1654-1668 között uralkodott). Ő építtette a dóm-boltíveket, a Residenz- és a Dómteret, valamint a mai hosszú galériát. Ezzel mintegy megteremtette az új és különleges múzeumi körtúra alapját.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play