Ilyen Bécsben egy pandaszülinap

2015. augusztus 13.

print

Ilyen Bécsben egy pandaszülinap

Két éves lett Fu Bao, a Schönbrunni Állatkert kispandája. Gondozói egy életnagyságú papírmasé pandával és egy édesburgonyával és sárgarépával teli ajándékcsomaggal lepték meg.

Két évvel ezelőtt száz grammal, alig tíz centisen jött világra a Schönbrunni Állatkert harmadik kispandája, Fu Bao. Az időközben 54 kilogrammosra cseperedett tinédzsert gondozói és a bécsi állatkert látogatói köszöntötték fel 2015. augusztus 14-én. Természetesen ajándékot is készítettek neki: egy édesburgonyával és sárgarépával teli csomagot, és egy életnagyságú pandát papírmaséból.


Copyright: Norbert Potensky / Tiergarten Schönbrunn

Fu Bao rögtön a csomagot kezdte bontogatni, míg mamája, Yang Yang a papírmasé pandát vette kezelésbe. Egy darabig csak kíváncsian méregette, majd ízekre szedte, mivel a papírpanda hasába édesburgonyát, sárgarépát és kukoricát rejtettek a gondozók.


Fu Bao jobbra látható
Copyright: Norbert Potensky / Tiergarten Schönbrunn

A születésnapi ünnepség még szombaton is folytatódik az állatkertben. A gyerekek pandaálarcot készíthetnek, kínai írásjeleket festhetnek, fából készült figurák segítségével megtippelhetik, hány hónaposan mekkora egy kispanda, és természetesen mindent megtudhatnak a Bécsben, illetve Kínában élő óriáspandákról.

Fu Bao – fivéreivel, Fu Longgal és Fu Huval egyetemben – azon kevés óriáspandák közé tartozik, amely európai állatkertben, természetes módon fogant és nőtt fel. Akárcsak testvérei, ősszel ő is visszaköltözik Kínába.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play