Marseille tényleg ennyire barátságtalan hely?

2015. augusztus 26.

print MTI

Marseille tényleg ennyire barátságtalan hely?

Többségében amerikai, orosz és francia városok szerepelnek a világ 15 legbarátságtalanabb településének listáján, amelynek élén Moszkva áll "lakosainak nem segítőkész magatartása és általános közönye miatt".

A 15 legbarátságtalanabb városból kilenc amerikai, kettő-kettő francia és orosz, egy-egy pedig kínai és német nagyváros.

A Travel and Leisure amerikai utazási magazin felkérte olvasóit, hogy állítsák rangsorba a világ 266 városát a lakosság barátságtalansága alapján. Mintegy 200 ezren küldték el véleményüket.

Az eredményről beszámoló The Independent brit lap megjegyezte: a világ legkedveltebb, kulturális életükről, ízletes konyhájukról, élénk éjszakai életükről híres városainak bizony van még mit tanulniuk, ha a kedvességről van szó.

A lista második helyén az amerikai New Jersey áll, a harmadik az orosz Szentpétervár, a negyedik Marseille, az ötödik Los Angeles, a hatodik New York, jóllehet a két utóbbi az amerikaiak legközkedveltebb úticéljai.

Egy turista Los Angelesről azt írta, hogy a város "tele van goromba, nem készséges emberekkel, akik megpróbálnak átverni". Egy másik utazó New Yorkról volt hasonló véleménnyel: "New Yorkban minden megtalálható, csak ne kérd meg az embereket az utcán, hogy segítsenek útba igazítani".

A legbarátságtalanabb 15 között van még Philadelphia, Baltimore, Las Vegas, Cannes, Peking, Miami, Washington, Frankfurt és Boston.

A megkérdezettek az írországi Galwayt találták a világ legbarátságosabb városának, a turisták véleménye szerint "ez a város a legbarátságosabb emberek otthona, akikkel valaha találkoztak."

A legbarátságosabb 15 város között három ír van, méghozzá az első négyben - Dublin és Cork a harmadik és negyedik helyen -, öt amerikai város - a második helyen Charleston, továbbá Savannah, Austin, Nashville és Ashville -, a kambodzsai Siem Reap, az új-zélandi Auckland, az ausztrál Melbourne és Sydney, a skót Edinburgh, a dél-afrikai Fokváros és a japán Kyoto.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play