Remek őszi családi program Bécsben

2015. szeptember 7.

print

Remek őszi családi program Bécsben

A remek őszi családi program közös faültetésre invitálja a bécsi gyerekeket. Kicsik és nagyok tízezer palánta közül választhatják ki a saját fájukat, amely velük együtt cseperedik majd.Bécs idén ősszel is közös faültetésre hívja legifjabb lakóit. Kicsik és nagyok tízezer palánta közül választhatják ki a saját fájukat, amely velük együtt cseperedik majd. Az új erdőt az osztrák főváros 21. kerületében, Orasteig városrészben hozzák létre.

 


Természetkedvelő kisgyerekes családokat várnak Bécsben egy közös faültetésre. Kicsik és nagyok október 3-án tízezer juhar, tölgy, bükk, kőris és hársfa palánta közül választhatnak majd, az ültetés sikerességéhez pedig hivatásos erdészek adnak tippeket a résztvevőknek. Az új erdőt a Fiatal bécsiek erdeje (Wald der jungen WienerInnen) elnevezésű program keretében az osztrák főváros 21. kerületében, Orasteig városrészben hozzák létre.

 


Copyright: wienXtra/Barbara Mair


„Bécset tágas zöld övezetei teszik igazán élhetővé, és örülök, hogy a várost körülvevő erdő a Fiatal bécsiek erdeje elnevezésű akció által is tovább növekedhet“, lelkesedik Ulli Sima környezetvédelmi tanácsnok.

 


Copyright: wienXtra/Barbara Mair


Az ingyenes akció során nem csak tízezer fiatal fácska kerül végső helyére, de a családok sok-sok hasznos infót is begyűjthetnek környezetünk védelméről. Lesz például vetélkedő a szelektív hulladékgyűjtés témájában, mobil talajvizsgáló labor, gombatanácsadás, tökfaragás, őszi barkácsfoglalkozások és persze papírsárkánykészítés.

 


Copyright: wienXtra/Barbara Mair


A mókás programok sorát egy parasztgolf-verseny zárja, ahol idén ismét alacsonyan szállnak majd a gumicsizmák. Mindazokat, akik megéheztek a nagy munkában és a sok játékban, bio-finomságokkal várják a szervezők.

 


Copyright: wienXtra/Barbara Mair


A közös faültetésre a környezetvédelemre is gondolva mindenkit tömegközlekedéssel, illetve kerékpárral várnak.

Wald der jungen WienerInnen
Bécs, Josef-Flandorfer-Straße 90.
2015. október 3., 10:00-16:00 óra
Megközelíthetőség: U1-es metró (Leopoldau), 125-ös busz (Pfarrer-Matz-Gasse), 30-as és 31-es villamos (Stammersdorf) illetve kerékpárral.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play