Schönbrunn kizöldül

2015. szeptember 8.

print

Schönbrunn kizöldül

2017-ig teljesen átépítik a Schönbrunni Kastély előtti területet Bécsben, hogy az érkező látogatókat méltóbb látvány fogadja. Odébbköltöztetik és kibővítik a buszparkolót, fákat ültetnek és napelemeket telepítenek.

Esztétikailag is hozzáigazítják a történelmi környékhez a Schönbrunni Kastély előtti területet, amelyet 2017-ig teljesen átformálnak. A Schönbrunner Schlossbrücke, az U4 metróvonal, a Grünbergstraße és a Schönbrunner Schlossstraße által határolt részre teszik át a busz- és személyautó-parkolót, és létrehoznak egy fogadóépületet is a turistáknak vécékkel és shoppal.


Ilyen most
Copyright: Schloss Schönbrunn Kultur- und Betriebsgesellschaft (SKB)Ilyen lesz
Copyright: Schloss Schönbrunn Kultur- und Betriebsgesellschaft (SKB)

Az Imperial Parking Schönbrunn névre keresztelt parkoló nyugati részén 72 turistabusz számára lesz hely, keleti felén pedig 230 személyautó kap helyet. A területet – amennyire lehetséges – beültetik, és napelemekkel fedik le az autóparkolókat. Az itt termelt árammal az Orangerie-t látják majd el.


Ilyen most
Copyright: Schloss Schönbrunn Kultur- und Betriebsgesellschaft (SKB)


Ilyen lesz
Copyright: Schloss Schönbrunn Kultur- und Betriebsgesellschaft (SKB)

A 2016-ban kezdődő, 4,9 millió euróba kerülő átalakítás célja, hogy az egyik legfontosabb osztrák turistaattrakcióhoz érkező látogatókat szebb látvány fogadja, és megszüntessék a kastély előtt parkoló buszsort, ami a műemlékvédők régi vágya. A Wiental mentén épülő új járdáknak köszönhetően pedig a metróval érkezők is könnyebben közelíthetik meg a kastélyt.

Az újonnan kialakított területen mintegy háromszáz hárs-, juhar-, tölgy-, kőris- és gesztenyefát ültetnek el, ezzel is utalva a kastélypark növényzetének sokszínűségére. 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play