München-Salzburg között nem járnak a vonatok

2015. szeptember 22.

print

München-Salzburg között nem járnak a vonatok

A menekültválság miatt nyolc nappal, október 12-ig meghosszabbították a München és Salzburg közötti vasúti járat felfüggesztését.

A menekültválság miatt legalább október 4-ig nem járnak a személyszállító vonatok a München-Salzburg vonalon - közölte a Deutsche Bahn (DB) német vasúttársaság.

A német hatóságok utasításai alapján átalakított menetrend szerint a Budapest-Bécs-Salzburg-München vonalon közlekedő Railjet 90-es járat ideiglenesen csak az ausztriai Salzburgig jár.

Salzburg és a németországi München között nem közlekednek vonatok - áll a közleményben.
A német-osztrák határnál fekvő Salzburg és a németországi oldalon fekvő Freilassing között még a városi gyorsvasút (S-bahn) sem közlekedik, de a Salzburg-Freilassing vonalon közlekedő buszok továbbra is járnak. A két város közötti távolság nagyjából 10 kilométer.

A vasúti közlekedés szeptember 17-én állt le. A forgalom a határellenőrzés visszaállítása miatt bénult meg. Az utazók iratainak ellenőrzése olyan sokáig tart a vonatokon, hogy nem lehetett tartani a menetrendet.

Az Ausztriából Németországban igyekvő menedékkérők nagy része Freilassingban lép be Németországba. A határellenőrzést szeptember 13-án állította vissza a német kormány, az ideiglenes intézkedést a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet működését szabályozó Schengeni határ-ellenőrzési kódex előírásai alapján vezették be.

Frissítés!

A menekültválság miatt nyolc nappal, október 12-ig meghosszabbították a München és Salzburg közötti vasúti járat felfüggesztését - közölte az ÖBB osztrák vasúttársaság.

"A német hatóságok utasításainak megfelelően a Németország és Salzburg közötti vonatközlekedés legalább október 12-ig szünetel" - tudatta az internetes oldalán megjelent közleményében az ÖBB. A két ország között számos más vonalon továbbra is járnak a vonatok.

MTI
Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play