Mosógépdobban nevelik a csikóhalakat Bécsben

2015. október 3.

print Hetedhétország.hu

Mosógépdobban nevelik a csikóhalakat Bécsben

Tíz éve tenyésztenek sikeresen csikóhalakat a bécsi Tenger Házában - a jubileum alkalmából azt is elárulják, hogyan. A látogatók mostantól az újszülött csikóhalakat is megcsodálhatják a mosógépdobra hasonlító akváriumban.

A bécsi Tenger Házában (Haus des Meeres) tíz éve tenyésztik sikeresen a kihalástól fenyegetett csikóhalakat, a több száz utódból még hongkongi akváriumokba is került néhány. A tenyésztési technika eddig azonban hétpecsétes titok volt.

Ebben a speciális akváriumban nevelik az újszülött csikóhalakat.
Copyright: Haus des Meeres / Günther Hulla


A tíz éves jubileum alkalmából az intézmény most lerántja a leplet a titokról, és a látogatóknak is megmutatja az akváriumot, amelyben az újszülött csikóhalak az első heteiket töltik. A mosógépdob alakú bölcsőben ugyanis folyamatosan úgy áramlik a víz, hogy a picik orra előtt mindig terített asztal legyen. A planktonokban gazdag víznek köszönhetően a kis csikóhalak így gyorsan gyarapodásnak indulnak, és néhány hónap alatt megszázszorozzák a születési súlyukat.


Ilyen apró egy újszülött csikóhal.
Copyright: Haus des Meeres / Helmuth Goldhammer

A speciális bölcső az egykori légvédelmi toronyban kialakított tropicarium negyedik emeletén látható, a felnőtt csikóhalak akváriumában. Így a látogatók a szüleikkel közös akváriumban kísérhetik figyelemmel a csikóhalacskák fejlődését, miközben azok mindent megkapnak, amire szükségük van.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play