Biztonsági kapuk a Thalys utasainak

2015. november 25.

print

Biztonsági kapuk a Thalys utasainak

Biztonsági kapukat állítanak fel a Thalys nemzetközi szuperexpresszek utasai számára. Biztonsági kapukon kell december 20-tól Párizsban és az észak-franciaországi Lille pályaudvarán azoknak áthaladniuk, akik a szuperexpressz vonataira kívánnak felszállni.

Biztonsági kapukon kell december 20-tól Párizsban és az észak-franciaországi Lille pályaudvarán azoknak áthaladniuk, akik a Thalys szuperexpressz vonataira kívánnak felszállni - jelentette be kedden Ségolene Royal francia közlekedési és környezetvédelmi miniszter.

 


A francia kormány a 130 áldozatot szedő, november 13-i párizsi merényleteket követően döntött a nemzetközi járatok biztonságának megerősítéséről. A Thalys szuperexpresszek Franciaországból Belgium, Hollandia és Németország felé közlekednek. Egy ilyen vonaton történt egy, az utasok által meghiúsított merénylet augusztus végén.

 


A miniszter azt mondta, hogy még december 20. előtt felállítják a kapukat Párizsban és Lille-ben. Ségolene Royal utalást tett arra, hogy Brüsszelben, Amszterdamban és Kölnben is hasonló intézkedésre lehet számítani, s a francia kormány vizsgálja a névre szóló vonatjegyek bevezetésének lehetőségét is.

A pályaudvarokon az utasok átvizsgálását és a csomagok ellenőrzését is tervezi az állami vasúttársaság, az SNCF, a színházakban és a rendezvénytermekben a merényletek után életbe léptetett intézkedésekhez hasonlóan.

A miniszter ugyanakkor nem támogatja a vasúti biztonsági szolgálat felfegyverezését, amelyre korábban Guillaume Pepy, az SNCF elnöke tett javaslatot.

Franciaországban eddig csak a London felé közlekedő Eurostar járatainál működött biztonsági kapu.

MTI

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play