» Franciaország

» Franciaország » Île-de-France

Látogatható Művészház a rue de Rivolin


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Nem messze a világhírű Louvre-tól a független párizsi művészeti szcéna színes menedéket teremtett egy nemes címen.


Párizs szerelmesei nagyra értékelik a jól ismert Rue de Rivoli-t a most már autómentes sétányával és bevásárló mérföldjével, valamint közvetlen elhelyezkedésével a hatalmas Louvre mellett. A világhírű műgyűjtemény alternatív ellenpontjaként a kreativitás egy másik látványos szigete nyílik meg ebben az utcában.

Harminc művész színes portréja díszíti az 59. szám alatti pompás ház homlokzatát, ezer négyzetméteren invitálva a látogatókat műtermeikbe. Élőben is megnézhetjük a kreatív embereket munka közben, és megcsodálhatjuk a legkülönfélébb műfajokban készült alkotásaikat a festészettől az upcyclingig.

Egy kis szerencsével Gaspard Delanoë is ott lesz. 1999-ben ő volt az egyik lakója az akkor már nyolc éve üresen álló épületnek, amelyet Georges-Eugène Haussmann, a nagy hatású párizsi városépítész tervezett. Gaspard szereti elmesélni, hogy művészi kitartás és meggyőző erő hogyan vette rá a városvezetést, hogy 2001-ben megvásárolja az épületet, és az általa alapított művészek konzorciumának rendelkezésére bocsássa. Színes hely, tele kortársakkal, művészi életerővel és toleranciával.

A művészház a rue de Rivoli 59. szám alatt található, a belépés ingyenes. Nyitva keddtől vasárnapig 13 és 20 óra között. Tartomány:Île-de-France
Település:Párizs
Cím:rue de Rivoli 59
GPS: 48° 51′ 33.22908″, 2° 20′ 44.4138″
Honlap: http://www.59rivoli.org/accueil/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward