Legszebb téli túrautak Stájerországban

2015. december 28.

print

Legszebb téli túrautak Stájerországban

Egyre kedveltebb a téli túrázás és hótalpas kirándulás, egyre többen szeretnék a hóborította hegyeket sílécek nélkül felfedezni. Tökéletes lehetőséget kínálnak minderre a karbantartott téli túraútvonalak (különösen kedveltek a magasabban fekvő útvonalak) és a hótalpas ösvények. Íme néhány példa a legszebb stájer téli túraútvonalakról.Cirbolya erdőn át: Kreischberg 

A Kreischbergen a 2015/2016-os téli szezontól két kitáblázott túraútvonalon vághatnak neki az üdülővendégek a téli táj felfedezésének. Az 1800 méteres magasságban vezető túraútvonalak a Kreischberg hatszemélyes nagykabinos felvonójának hegyállomásától indulnak. A „Kreischberg See Runde” egy egyórás körtúra kényelmes tempóban a kreischbergi víztározó körül. A „Cirbolya túraút” (kb. 2 óra) egy cirbolyaerdőn át vezet a Rosenkranz felvonók völgyállomásához. Akárcsak síelés vagy snowboardozás közben a két túraútvonalon járva is elegendő lehetőség adódik egy kulináris élményekkel tarkított pihenőre.

 


Romantikus túrautak: Planneralm

A Planneralm napsütötte téli sétaútvonalak egész hálózatával büszkélkedhet, amelyek lenyűgöző kilátásokat kínálnak. Számtalan hütte és fogadó várja a megfáradt kirándulókat. A romantikus téli túraútvonalak a gyakorlólift és a sífutópálya mentén vezetnek mintegy 5 kilométer hosszan az Alsó-Tauern csodás természeti környezetében.

 


Magaslati túrautak: Tauplitz

A Tauplitz két magaslati túraútvonala ideális feltételeket kínál a kikapcsolódáshoz és lazításhoz. Az első körtúra (2,5 km) alkalmával a nyolcszemélyes nagykabinos felvonóval juthatunk fel a hegyre, majd a Lawinenstein hegycsúcson (1965 m) át érhetjük el a Kriemandlhüttét, visszafelé csodálatos panoráma tárul elénk a Dachsteinra, a Grimmingre és a Totes Gebirgére. A második túraút a Tauplitz négyszemélyes ülőfelvonó hegyállomásánál kezdődik 1650 méteres magasságban. Az 5 kilométer hosszú körtúra alkalmával számtalan hangulatos hütte és fogadó várja a kirándulókat.

Hochwurzen és Galsterbergalm

A Schladming-Dachstein régió téli túratérképe nagyszerű lehetőséget kínál mindazoknak, akik síléc nélkül szeretnének nekivágni a hóborította hegyeknek. A kedvezményes gyalogos bérlet érvényes a Planai, a Hochwurzen, a Dachstein, a Galsterberg, a Reiteralm és a Hauser Kaibling hegyekre és számtalan utazást tesz lehetővé a hegyi felvonókkal és buszokkal.

 


Dachstein-gleccser: Ausztria nemzeti sítúrája

A Dachstein-gleccser számtalan sítúraútvonalat, átjárót és meredek lesiklási lehetőséget kínál. Az Unesco világörökség területén vezető legismertebb túra azonban minden kétséget kizáróan a Dachstein-átkelés. Ez a túra, amelyet „Ausztria nemzeti sítúrájának” is titulálnak, az egész alpesi térség egyik legszebb sítúraútvonala. A start csaknem 2700 méter magasan található a Dachstein-gleccseren, a cél pedig Obertraunban. A túrázók pedig busszal térhetnek vissza Ramsauba. 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu