Családi síelés Schladmingban

2016. január 5.

print

Családi síelés Schladmingban

A Schladming-Dachstein régióban a családokat széleskörű kínálat várja a síterepeken. Családbarát szállások, gyermekeknek külön kialakított kalandparkok, ezenkívül 15 minősített síiskola, kedvező árú síbérletek.

A Schladming-Dachstein régióban a családokat széleskörű kínálat várja a síterepeken. Családbarát szállások, gyermekeknek külön kialakított kalandpark olyan síterületeken, mint a Fageralm, Ramsau am Dachstein sírégió, Galsterbergalm, Stoderzinken, Riesneralm és Planneralm, ezenkívül 15 minősített síiskola, kedvező árú síbérletek. Ráadásul minden ízlést kielégítő síélményt nyújt a schladmingi 4-hegy-síhinta is, amely összeköti a Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen és a Reiteralm síterepeit: 123 kilométernyi sípályán a 44 felvonó nonstop működik.

 


Sípályák kicsiknek

Ramsau am Dachstein hét tágas „Kali élmény-sípályája" játékosan ismerteti meg a síelés örömeivel a gyermekeket. Ezen a télen különösen izgalmas a kicsiknek az új „Fejtsd meg a Kali-kódot” játéka. Kali, a ramsaui kabalafigura minden egyes gyermek-élménysípályán elrejtett egy alkotórészt a titkos Kali-kódból. Minden gyermek, aki a Kali heti kódját megfejti, jutalmul egy nagyszerű meglepetést kap. A napi síbérlet felnőtteknek: 34,50 euró, gyermekeknek: 17,50 euró.

 


A Galsterbergi Pruggernben, a gall sífaluban a legfiatalabb síelők megismerkedhetnek Galsterix-vel, Bottelix-vel, a gallokkal, a rómaiakkal és a vaddisznókkal. Egy 81 méter hosszú varázsszőnyeg egyenesen a faluba vezet, ami sík terepen sílécekkel is teljesen egészében bejárható. A napi síbérlet felnőtteknek: 41,00 euró, gyermekeknek: 20,50 euró.

 


A Stoderzinkenben található gyermek hópark napos területtel, jó áttekinthetőséggel és természetes hógaranciával bír 1700 méteres tengerszint feletti magasságban. Egy gyermekek számára újonnan létrehozott síútvonalon kézzel készített mese- és állatfigurák lelkesítenek. A napi síbérlet felnőtteknek: 34,50 euró, gyermekeknek: 17,50 euró.

A Fageralm fiatal lesiklói három gyermek-sípályát fedezhetnek fel: a „Viking-útvonalat”," a „Fagerwald állatai”-pályát és az „Indiánok ösvényét”. Ezek mindegyike kézműves figurákkal van feldíszítve. A napi síbérlet felnőtteknek: 45,00 euró, gyermekeknek: 23,50 euró.

A Riesneralm a Schneebären régió része, amely Ausztria első gyermek-síhintájával és a leghosszabb szállítószalaggal, a 176 méter hosszú „Krispini-Express”-szel várja látogatóit. A gyermekek számára ez az ajánlat öt különböző sípályából, egy tányéros felvonóból, egy komfortos tányéros felvonóból, két varázsszőnyegből, egy hullámpályából, valamint egy- játszó- és egy szórakoztató házból áll. A napi síbérlet felnőtteknek: 39,50 euró, gyermekeknek 20,00 euró.

 


100%-ig természetes hó és rengeteg hely a gyermekek számára a Planneralmon, a Schneebären régiójában. A gyakorló felvonóval, varázsszőnyegekkel, valamint az elvarázsolt-és boszorkány erdővel kiépített gyermekterület mellett, legfőképpen a következő 3 előnnyel bír a Planneralm: idilli és áttekinthető, medenceszerű elhelyezkedés, családbarát árak és kizárólag természetes hó. A napi síbérlet felnőtteknek: 39,50 euró, gyermekeknek: 20,00 euró.

Családbarát síbérlet kínálatok

- Húsvéti családi akció a Ski amadé-n belül: ingyenes síbérlet a gyermekeknek!

- Családi bónusz a Ski amadé-n belül: a harmadik gyermektől ingyenes

- Fiatal családi jegy minden szülő részére kisgyermekkel a Ski amadé-n belül

- Junior hétvégi kedvezmény a Ski amadé-n belül

- Schneebären-régió 4 síterepén (Riesneralm, Tauplitz, Planneralm és Kaiserau): U25-kártya - 25 éves korig a fiatalok csak 296,00 eurót fizetnek (25%-al kevesebb a korábbi árnál)

Nagyobb gyerekekkel a világbajnokok nyomában

A Hauser Kaibling egy jól bevált gyakorló-síterület kiválóan előkészített gyakorló-sípályákkal a német nemzeti sícsapatoknak, és saját garantált parkolóhelyével a legideálisabb kiindulópont a Schladmingi 4-hegy síterület felfedezéséhez! E korszerűen kiépített síterület garantált hóval, tökéletesen karbantartott sípályákkal és 14 eredeti hegyi kunyhóval bír. A „Genussinsel” ingyenes wifivel csalogatja a síelőket a pihenésre a legszebb lejtőkről való lesiklás előtt, közben és után.

 


A világbajnokok nyomában – ez a síelés a Planai-on. Itt rendezték meg 2013 februárjában a FIS alpesisí-világbajnokságot. Így a vendégek kihasználhatják a szélesebb sípályákat, a nagy hatékonyságú hóágyúkat, amivel még jobban garantálni lehet a havat, a lenyűgöző völgyállomás épületét, a Planet Planait, valamint az egyik legmodernebb földalatti parkolót Európában. Legendás híre van a 4,6 kilométer hosszú FIS lesiklópályának is.

A Reiteralm kiváló hírnevet szerzett mint a „világ síelitjének a gyakorló hegye” az elmúlt években. Már ősz végén olyan sztárok edzenek a Schladmingi 4-hegy-síhinta nyugati területein, mint Marcel Hirscher vagy Ted Ligety. A Reiteralm éppúgy kielégíti a világszínvonalú síelés magas követelményeit, mint a síelő vendégek elvárásait. Ez az egyetlen olyan síterület az európai Alpokban, amely a „Triple Gold” síterület minőségi pecsétjét viseli.

 


Sífutás gyerekekkel is

A korcsolyázó-és klasszikus stílusú sífutás soha nem látott fénykorát éli, és már régóta a kedvelt téli sportágakhoz tartozik. A Schladming-Dachstein régiója kitűnő minőségű sífutó hálózattal bír. A sífutás élvezőinek és élsportolóknak egyaránt, hiszen mindenki számára alkalmas. A régió összesen 412 kilométernyi sífutói élményt kínál klasszikus- és korcsolyázó stílusú pályákon. A szabadban történő mozgás felélénkíti a testet, kielégíti az egészség, az állóképesség és a szépség utáni vágyat és több jó érzést, kiegyensúlyozottságot ad bármely más téli sportágnál.

 


Az északi eldorádó, Ramsau am Dachstein, az egyik legjobb sífutó vidéknek számít Ausztriában. Gyönyörű tájak és tökéletesen karbantartott pályák várnak a Dachstein lábánál, egy egészen különleges téli kikapcsolódást kínálva. Ramsau am Dachstein üdülőhely az osztrák északi sífutás eldorádójaként ismert, és egyben az 1999-es északi sívilágbajnokság megrendezője, 220 kilométer hosszú sífutópálya rendszert kínál 1100 és 2700 méter tengerszint feletti magasság között, vagyis a legjobb feltételeket egy téli aktív üdüléshez. Valamennyi nehézségi szintből találhat mindenki magának megfelelőt. Itt szinte állandóan jelen vannak az északi sífutás nemzetközi elitjei, akik az edzésük javára kihasználják e tökéletes környezet adottságait. Az igazán kimagasló attrakciók mellett, mint az éjszakai pálya Ramsau városának a sífutó stadionjában, vagy a gyermek sífutópark, a biatlon tanfolyamok is lehetőséget nyújtanak ennek a lenyűgöző sportágnak a kipróbálásához.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play