Anselm Kiefer-kiállítás nyílt a bécsi Albertinában

2016. március 17.

print MTI

Anselm Kiefer-kiállítás nyílt a bécsi Albertinában

Anselm Kiefer német festő és szobrászművész retrospektív kiállítása nyílt meg a bécsi Albertinában, ahol péntektől a művész fametszeteit mutatják be.Kiefer korunk egyik legjelentősebb művésze, olyan alkotó, aki nagy formátumokban dolgozik és gondolkodik - áll a múzeum ismertetőjében. A bécsi Albertina a híres metszetek közül a 35 legfontosabbat mutatja be, szemléltetve a Kiefer által jellemzően feldolgozott témákat és képciklusokat. A művek negyede a párizsi Thaddaeus Ropac galériából, a többi magángyűjtőktől érkezett Bécsbe.

Az Albertinában kiállított alkotások főleg a német történelemmel, kultúratörténettel és mitológiával foglalkoznak. Anselm Kiefer grandiózus alkotásait - ugyanis csak ritkán készített hat négyzetméternyinél kisebb műveket - egyedi kollázstechnikája, festészeti megoldásai és kísérletező anyaghasználata teszi egyedivé. Péntektől Bécsben látható többek között A bölcsesség útja, a Brunhilde: Grane vagy a Rajna metszetek ciklus is.

A Párizsban élő művész 1945-ben született Donaueschingenben. Az ugyancsak német származású Joseph Beuys tanítványaként, és a második világháborút követő időszak egyik legbefolyásosabb alkotójaként tartják számon. Képei és szobrai a történelem, a vallás, a filozófia, a zene, az irodalom és a költészet kérdéseivel foglalkoznak. Főleg a második világháború traumáit feldolgozó festményeiről, illetve szobrairól ismert.

Az idén 71 éves Kiefer művei június 19-ig láthatók a bécsi Albertinában.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play