Még szebb lesz Bécs legszebb utcája

2016. május 3.

print

Még szebb lesz Bécs legszebb utcája

Bécs belvárosában a történelmi épületekkel, palotákkal szegélyezett Herrengassét vonzó gyalogosútvonallá szeretnék alakítani, ahol szívesen találkoznak az emberek.





Javarészt az ingatlantulajdonosok hozzájárulásából újítják fel a bécsi Herrengassét, ahol a jövőben több helye lesz a gyalogosoknak és a bicikliseknek. A hatmillió eurós felújításhoz félmilliót ad a város.

Herrengasse
Herrengasse (c) ZOO MVP_FCP

Várhatóan idén novemberig megújul Bécs belvárosában a Herrengasse, amely a Michaelerplatzot köti össze a Freyunggal. A történelmi épületekkel, palotákkal szegélyezett utcát vonzó gyalogosútvonallá szeretnék alakítani, ahol szívesen találkoznak az emberek.

Ennek érdekében egy szintbe hozzák az úttestet és a járdát, mindössze az eltérő burkolat jelzi majd, hogy kinek hol a helye. Az utcában 20 km/h-ás sebességkorlátozást vezetnek be, további biciklitárolókat helyeznek ki és egy olyan területet is kialakítanak, ahol nincs fogyasztáshoz kötve a pihenés.

Herrengasse
Herrengasse (c) ZOOM VP_FCP

A gyalogosok és biciklisek érdekeinek szem előtt tartása mellett az utcában továbbra is közlekednek majd a city buszok, és parkolóhelyeket sem vesznek el az autósoktól. Mivel több minisztérium, a Loos-Haus és Bécs első toronyháza mellett a Herrengasséban található még két szálloda valamint a híres Café Central is, ezért továbbra is megmaradnak az eddigi rakodási területek. A beruházás keretében modernizálják a közvilágítást is: a történelmi hatású lámpatesteket korszerű LED-technológiával építik újjá.

A hatmillió eurós beruházás várhatóan 2016 novemberére készül el, különlegessége, hogy javarészt az ingatlantulajdonosok finanszírozzák. A város egyedül a vízvezetékek korszerűsítését vállalta magára félmillió euró értékben, amit már be is fejeztek. 

A munkálatok ünnepélyes megnyitóján Maria Vassilakou közlekedésért felelős városi tanácsos elmondta, hogy a Herrengasse felújításával Bécs gazdagabb lesz egy sétálóutcával, amely nemcsak megszépül, de jelentősen fel is értékelődik.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play