Ezek a legjobb helyek most Ausztriában

2016. május 8.

print

Ezek a legjobb helyek most Ausztriában

A Tripadvisor utazási portál szerint az utazók 2016-ban a következő osztrák helyeket imádják. Íme a top 10 úticél Ausztriában. 

10. Heiligenblut am Großglockner

Az egyedülálló hegyi kulisszával rendelkező Heiligenblut a híres alpesi út, a Großglockner Hochalpenstraße lábánál fekszik. 2016-ben Ausztria a Habsburg-császár halálának 100. évfordulójára emlékezik. A legjobb alkalom, hogy ellátogassunk a róla elnevezett kilátópontra, ahonnan a császári pár 160 évvel ezelőtt csodálta a Großglocknert.1856-ban az uralkodópár – I. Ferenc József császár és Erzsébet császárné (Sisi) – Heiligenblutba látogatott, hogy közvetlen közelről csodálja meg a Großglocknert. Róluk nevezték el a Ferenc József császár magaslatot (2396 m) és az Erzsébet-pihenőt a Glocknerháznál (2132 m).


Großglockner Hochalpenstraße

A panorámaút emellett idén az 50 éve elhunyt zseniális tervezőről és útépítőről Franz Wallackról is megemlékezik. Francz Wallack udvari tanácsos 1966 októberében halt meg. A bécsi születésű mérnök a Großglockner alpesi panorámaút és a Gerlos alpesi út tervezésével és építésével történelmet írt és az alpesi útépítés igazi mesterművét alkotta meg. Jövőbe tekintő gondolkodásmódjának és a környezettel való figyelmes bánásmódjának köszönhető, hogy a Großglockner alpesi panorámaút mind a mai napig a világ legszebb ilyen jellegű alkotásai közé tartozik.

A panorámaút 2015 óta műemlékvédelem alatt áll és jó úton halad, hogy az UNESCO világörökségek közé is bekerüljön. A 36 hajtűkanyar sajátos díszként simul a Hohe Tauern Nemzeti Park alpesi környezetébe. A panorámaút számos szakaszán megőrizte eredeti, történelmi arculatát: ilyenek például az útszéli határoló kövek, amelyek mindegyike az egységes „Glockner-norma” szerint készült, vagy ilyen az eredeti macskakőburkolat is az Edelweißspitzén (2751 m).

9. Schladming

A Dachstein a Magyarországhoz legközelebb eső gleccser, Stájerország és Felső-Ausztria határán fekszik. Schladming a hegy látványos attrakcióihoz tett kirándulások kiindulópontja: Sky Walk kilátó, Jégpalota, Ausztria legmagasabban fekvő függőhídja és „a semmibe vezető lépcső” gondoskodnak az izgalmakról.


Schladming-Dachstein

8. Saalbach-Hinterglemm

A környéket a Játékok völgyének is nevezik, nem véletlenül. A gyerekkel érkező családok kedvencei közé tartozik Montelino élménytúrája a Kohlmaison és a koboldok kincsének felkutatása a Reiterkogelen, a Kodok hegyen. A "Hook kapitány" strand és az Ördög vize a völgyzárónál kellemes felüdülést kínál meleg nyári napokon.


Saalbach-Hinterglemm

Ezenkívül a Saalbach Hinterglemm Európában a kerékpáros szórakozás legnagyobb színtere is a több mint 180 km mountainbike útnak köszönhetően.

7. Großarl


A völgy közepén elhelyezkedő, 920 méteren fekvő falucska több szép, alpesi kirándulás kiindulópontja.


Großarl

6. Tux

Zillertal végénél kezdődik az egyik legszebb alpesi magasvölgy, a Tuxtal, melyet az impozáns, télen-nyáron síelhető Hintertux gleccser zár le. Az itt található Spannagel-barlang a legmagasabban (2.535 m) fekvő barlang Európában. A 850-től 3250 m-ig húzódó hegyi világ garantáltan élménnyé teszi az itt eltöltött vakációt.


A Hintertux gleccser kirándulóterülete

5. Salzburg

Barokk építmények, világhírű zenei fesztiválok, egyedülálló művészeti kincsek, érdekes múzeumok és csodás parkok: mindez megtalálható az UNESCO világörökséghez tartozó Salzburg városában.A Salzburg felett trónoló 1077-ben Gebhart érsek által építtetett és a XV. század végén jelentősen kibővített Hohensalzburg vára Közép-Európa legnagyobb, teljesen épen fennmaradt erődítménye.


Hellbrunni vízijáték

Salzburg idén ünnepli Ausztriához tartozásának 200. jubileumát.1816-ban a Bajor Királyság kénytelen volt Salzburgot átengedni a Habsburgoknak: a város ekkor vált Ausztria részévé. 2016-ben ezt a 200 éves évfordulót ünnepli a város és a tartomány egyaránt: a jubileumi évben számtalan rendezvényt, ünnepséget, tudományos szimpóziumot, időszaki kiállítást és koncertet tartanak. A 2016. január 1-i újévi koncert szünetében bemutatott filmet is Salzburgban és a környékén forgatták.

A „Salzburg kincseskamrája” című időszaki kiállítás keretén belül 25 értékes kiállítás tárgy tér vissza eredeti „otthonába”, amelyek a napóleoni háborúk és az egymást váltó uralkodók alatt hagyták el a várost és jelenleg európai múzeumok tulajdonában vannak.

A Hellbrunni kastély is jubilál. 400 éve Santino Solari építőmester Markus Sittikus érsekherceg megbízásából mindössze három év alatt építette meg a Hellbrunni kastélyt és az azt körülölelő parkot. A 400 éves jubileum alkalmából egy új kiállítás emlékezik meg az építtetőről.

4. Eben am Achensee

Achensee Tirol legnagyobb és legszebb tava.A Karwendel és a Rofan-hegység ölelésében található tó teljes partszakasza szabadon megközelíthető, vize 19 fokra melegszik fel. A tartomány legnagyobb kiterjedésű hegyi tava, amely a különleges smaragzöld színben ragyog.


Achensee

A tó fölött magasodik az „Adlerhorst”, amely egy túlméretezett sasfészekre emlékeztető, művészien megalkotott kilátó a Gschöllkopfon, ahonnan lélegzetelállító körpanoráma tárul elénk. A művészi acélkonstrukció egy sasfészket ábrázol, aminek közepéből a látogatók „sasszemmel” csodálhatják meg a Rofan hegyvidékét.

3. St. Anton am Arlberg

St. Anton am Arlberg az Arlberg-hágó alján található. Az Arlberg-hágó (1.793 m) Vorarlberg és Tirol tartományt köti össze. A hágón átvezető autóút díjköteles, de aki a panorámában akar gyönyörködni, annak az ingyenes régi utat ajánljuk. A hágó ismert a veteránautók szerelmeseinek körében is, minden évben itt rendezik meg a híres Arlberg Classic Car Rally veteránautó versenyt.


Az arlbergi régi út

2 . Lech

Az vorarlbergi Arlberg régió ideális feltételeket kínál a pihenésre és az aktív kikapcsolódásra vágyóknak egyaránt. A kristálytiszta hegyi tavak, a festői panoráma, a zöldellő alpesi rétek és a sziklás hegyhátak nagyszerű kulisszát teremtenek a nyaraláshoz.


Lech am Arlberg

A csillogásról és fényűzésről híres Lech és Zürs festői hegyi kulisszával várja a vendégeket: hangulatos vorarlbergi falvak csobogó patakkal, hagymakupolás templommal, nagy múltú szállodákkal. Lech am Arlberget 2004-ben "Európa legszebb falujának" választották.

1. Wien

Bécs idén újra elnyerte a világ legjobb helye címet. Ebből a videóból megtudhatja, hogy miért Bécs a világ legjobb helye!

A lenyűgöző képeket nézve egyetérthetünk a Mercer tanácsadó cég legújabb kutatásának eredményével, amely szerint a világ nagyvárosai közül Bécsben a legmagasabb az életminőség.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play