Így lett Champs-Elysées sétálóutca

2016. május 9.

print

Így lett Champs-Elysées sétálóutca

Május 8-a volt az első olyan vasárnap, amikor a világ legszebb útját a gyalogosok foglalták el. De senki sem maradt le arról hogy másképpen is felfedezze a párizsi Champs-Elysées-t, mivel ezentúl minden hónapban lesz rá lehetőség.Május 8-a volt az első olyan vasárnap, amikor a világ legszebb útját a gyalogosok foglalták el. De senki sem maradt le arról hogy másképpen is felfedezze a párizsi Champs-Elysées-t, mivel ezentúl minden hónapban lesz rá lehetőség.

A párizsi önkormányzat februárban szavazta meg az ötletet, miszerint a Champs-Elysées május 8-tól minden hónap első vasárnapján a gyalogosok terepe lesz. A Champs-Elysées-vel együtt összesen 13 útról tiltották ki az autókat, de ez a szám nyáron még kilenccel fog növekedni. Nyár végére pedig a Szajna jobb partján az egyik gyorsforgalmi út egy részét is sétánnyá alakítják. Pár éve már megvalósult egy hasonló projekt a folyó bal partján. Ott most bárok, kávéházak sorakoznak, kisebb kertek és szabadtéri játékok szórakoztatják a gyerekeket.

Ráadásul Párizs egész területén szeptember 25-én "Jármű nélküli napot" tartanak. Ez már egyszer megvalósult tavaly, de akkor csak az Eiffel-torony környékére, a Champs-Elysées-re és a Boulogne-i és Vincennes-i erdő területére korlátozódott.

 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play