Opera élőben a bécsi Rathausplatzon

2016. június 1.

print

Opera élőben a bécsi Rathausplatzon

A Bécsi Állami Operaház áprilisban, májusban, júniusban és szeptemberben opera- és balettelőadásokat közvetít élőben az operaház előtti óriáskivetítőn. A rajongók a Karajan téren a szabad ég alatt, ingyen élvezhetnek számos csúcsminőségű előadást.Az előadásokat nemcsak bent a nézőtéren, hanem a bécsi Operaház melletti Herbert von Karajan téren egy 50 négyzetméteres LED-videofalon is figyelemmel kísérhetik az operarajongók. Minden élő közvetítés előtt 180 széket állítanak fel. Körülbelül egy fél órával az előadás kezdete előtt pedig a videófalra a művel és a szereposztássalkapcsolatos információkat vetítene

Az "Opera élőben, a téren" kezdeményezéssel a bécsi kulturális intézmény még szélesebb közönséghez szeretné eljuttatni repertoárját. A bécsiek és a város vendégei ingyenesen élvezhetik a klasszikus műveket a langyos esti órákban - így talán kedvük támad egyszer bent az Operaházban is megtekinteni egy előadást.

Március végétől június végéig, utána pedig szeptemberben az Állami Opera kereken 80 előadást közvetít élőben egy 50m2 méretű videófalra.

Áprilisban többek között Leos Janáček Jenufa, valamint Giacomo Puccini Tosca című operáját játsszották elsőrangú szereposztásban. Májusban Plácido Domingo énekli Giorgio Germont szerepét Giuseppe Verdi La Traviata című művében, ezeket az előadásokat is közvetítik a kültéri videófalra. Richard Wagner a Lohengrinnel képviselteti magát. Júniusban az Operaház előtti téren felcsendül Mozart Le Nozze di Figaro című operája, és megtekinthetjük a balettelőadások egyik gyöngyszemét, a 2016. évi Nurejev gálát (06.26.).

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play