MIndenki előtt kinyílnak Bécs legizgalmasabb épületei

2016. szeptember 5.

print

MIndenki előtt kinyílnak Bécs legizgalmasabb épületei

Az osztrák főváros legizgalmasabb épületeibe kukkanthatnak be az érdeklődők 2016. szeptember 10-11-én, az OPEN HOUSE WIEN alkalmából. A hétvége során több mint nyolcvan épület tárja szélesre a kapuit a kíváncsiskodók előtt.Az osztrák főváros legizgalmasabb épületeibe kukkanthatnak be az érdeklődők 2016. szeptember 10-11-én, az OPEN HOUSE WIEN alkalmából. A hétvége során több mint nyolcvan épület tárja szélesre a kapuit a kíváncsiskodók előtt.

 


Mindig is szerette volna megnézni belülről is a Microsoft bécsi főhadiszállását, a Bécsi Fiúkórus új koncerttermét, az okoslakásokat a Sonnwendviertelben vagy a Bécsi Műszaki Egyetem pluszenergia irodaházát? 2016. szeptember 10-11. között most bárki megteheti, ráadásul ingyen és bejelentkezés nélkül. Az OPEN HOUSE WIEN alkalmából ugyanis az osztrák főváros több mint nyolcvan épülete – irodaházak, hivatalok, lakóépületek, iskolák és ipari létesítmények – várják az érdeklődőket.

 

TheGentlemenCreatives
Copyright: The Gentlemen Creatives


Az 1992-ben Londonból induló kezdeményezés célja, hogy a laikusok számára is megfoghatóbbá és megélhetővé tegye az építészetet. Méghozzá azáltal, hogy néhány napra mindenki előtt szélesre tárják az építészetileg izgalmas épületek ajtajait, és aki szeretné, az szakértő kíséretében járhatja be a legmodernebb vagy éppen az építészet történetében mérföldkőnek számító épületeket.

 

Tozsde
Copyright: Eurocomm-PR / Mario Lang


Az OPEN HOUSE 2014-ben debütált Bécsben, azóta minden évben megrendezik. A résztvevő épületeket egy szakértő zsűri választja ki. Idén az volt a cél, hogy az egyik sarkon egy szecessziós, a következőn pedig egy modern épület várja az érdeklődőket. A kétnapos rendezvényre mintegy harmincezer látogatót várnak, akiket kétszázötven önkéntes koordinál.

 


Az akcióban résztvevő épületek listáját interneten lehet megnézni (http://www.openhouse-wien.at/de/gebaeude.html). Aki jól választ, az akár áttekintést kaphat a bécsi önkormányzati lakásépítés 100 évéről, vagy belülről is megcsodálhatja Bécs első modern irodaházát, amelyet Otto Wagner tervezett.


Eurocomm-PR 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu