Téli csodavilág: mesés fényinstalláció a Swarovski kristályvilágokban

2017. január 4.

print Hetedhétország.hu

Téli csodavilág: mesés fényinstalláció a Swarovski kristályvilágokban

A hófedte éjszakai táj mágikus kulisszájában fényesen világítanak a mesebeli fénylő szobrok. Tord Boonje szobrai a Swarovski Kristályvilágok kertjében elvarázsolják a látogatókat.„A Téli Csodavilág installáció megmutatja, hogy a romantikus és játékos elemek tökéletesen passzolnak a modern designhoz, különösen egy olyan mágikus atmoszférában, mint a Swarovski Kristályvilágok kertje.” – meséli Tord Boontje, holland művész, a szobrok alkotói. Életnagyságú fényfigurái elvarázsolják a látogatókat és fénylő melegséget hoznak az év legsötétebb napjaiba.

Tord Boontje Hollandiában született 1968-ban, művei több híres múzeumi gyűjteményben (pl. a londoni Victoria and Albert Museum, a New York-i Museum of Modern Art) is megtalálhatóak. A holland designer fénylő szobrai január végéig csodálhatók meg a tiroli Wattensben.

A Swarovski Kristályvilágot a kristályok élménygazdag bemutatására 1995-ben, a Swarovski cég 100 éves évfordulójának tiszteletére hozták létre a André Heller bécsi művész tervei alapján.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play