A Nizzai Karnevál képekben

2017. február 28.

print Hetedhétország.hu

A Nizzai Karnevál képekben

Karnevál idején Nizza két hétig abba se hagyja a fesztiválozást.

A Nizzai Karnevál több száz éves hagyományokkal rendelkezik, előzményei a középkorba nyúlnak vissza. Az idei karnevált február 11-26. között tartották meg.

A velencei karnevál mintájára megrendezett Carnaval de Nice első írásos említése 1294-ből származik, de igazi hagyománnyá a 19. század végétől vált.Az írások szerint a karneváli Fenség először 1873-ban érkezett a városba, ekkor született meg a mai Nizzai Karnevál alapja. A 133. karnevál főszereplője és témája idén az energia Királya volt. 

A karnevál Nizza legjelentősebb téli programja a világ legnagyobb karneváljai közé tartozik. Több mint 2 héten át a város a karnevál ritmusában és ünnepében vibrál. Az ünnepségre jellemzőek a színes, díszes jelmezek, a hatalmas papírmasé bábuk felvonulása, a tűzijátékok. A zenét közel 1000 zenész biztosítja, akik a világ különböző tájairól érkeznek. 

A legizgalmasabb esemény Promenade des Anglais sétányon a virágos felvonulás, a virágok csatája (Bataille de fleurs). Ekkor húsz, több százezer virággal borított óriási kocsi vonul fel a Promenade des Anglais-n.

Az első ilyen virágparádét 1876-ban tartották. A „virágok csatáját” a fesztivál alatt többször is megrendezik, amelynek a nézők is aktív résztvevői: a menetből egymásra és a közönségre is bőven szórnak a virágokból.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play