Húsvét a Familyparkban

2017. április 5.

print Hetedhétország.hu

Húsvét a Familyparkban

Ausztria legnagyobb szabadidőparkja a téli szünet után 2017. április 1-jén újra szélesre tárja kapuit. A parkba a ajándékokkal megrakodva a Húsvéti Nyuszi is ellátogat.





A húsvéti nyuszi április 15-17. között látogat el magyar családok körében is rendkívül népszerű szabadidőparkba, hogy a kisgyermekeket tojással, csokival és egyéb nyalánkságokkal ajándékozza meg. Ezenkívül a vidám időtöltést garantálják a gólyalábasok, a lufihajtogatás és a parkot átszelő rejtvény-ralli (salnos csak német nyelven). Minden gyerek ajándékot kap, és egy nyereményjátékon vehet részt, ahol a szerencsések négy darab éves bérlettel gazdagodhatnak.

Májustól két újabb látványosságal bővül a park: kakasvadászattal  (Gockeljagd) és az erdei gyorsvonattal.  (Waldexpress). Ezenfelül még két mászórészleg várja a kalandra éhes látogatókat.

"Beszállás!" - májustól egyre gyakrabban hangzik fel ez a felhívás a XIX. századi stílusban épült pályaudvaron. Nosztalgiagőzös húzza az Erdei Gyorsvonatot (Waldexpress), amelyen utazva a vendégek a változatos tájban gyönyörködhetnek. Útközben elhaladnak a vadőr háza, egy hódvár és kisebb-nagyobb erdei állatok mellett. A Kakasvadászat (Gockeljagd) is sok új élményt ígér. Az óriáskakast meglovagolva vágtatunk el a motorkerékpáron ülő hóbortos nagyi mellett a traktorbeállóként is szolgáló pajtán és a tyúkólon keresztül, mindenhol vidám állatsereglet köszönt minket.

2017-ben a park újabb mászórészlegekkel is bővül. Igazán különleges élményt nyújt az állatsimogatónál található Kecskekényeztető (Ziegengaudi): 8 méter magas, sziklás lejtőn a kecskék kedvük szerint ide-oda ugrándozhatnak. Idén a látogatók is kapnak egy párhuzamosan futó ösvényt, amelyen követhetik és etethetik is kedvenceiket. A Kalandsziget tematikus részlegen magasodik a komor hangulatot árasztó Halálfejes torony (Totenkopfturm) - ettől aztán minden kiskalóz szíve szaporábban kezd verni! A bátrabbak akár 8 méter magasra is felmászhatnak, hogy ily módon védjék meg tornyukat a betolakodókkal szemben.

A St. Margarethen-i M. Müller Ges.m.b.H által üzemeltetett Familypark Ausztria legnagyobb szabadidőparkja. A több mint 145.000 m²-en fekvő park látványosságai négy különböző témavilágba sorolhatók: élményvár, falusi porta, meseerdő és kalandsziget. Ezenfelül a szabadidőparkban több mint 15 különféle vendéglátóipari egység található. Szezonban több mint 200 munkatárs dolgozik a játékoknál, a vendéglátás, kertészet, műszaki feladatok és igazgatás területén. 2016-ban áprilistól november elejéig a látogatószám elérte a 633 ezer főt, valamint ez idő alatt 20 ezer éves bérletet állítottak ki.

Nyitvatartási idő:

április 1. - szeptember 30. 9-től 18 óráig

október 1. - október 26. 10-től 17 óráig

Napi jegy ára: 23 €

Hároméves korig a belépés ingyenes!

Szülinaposoknak ingyenes a belépés 3 - 14 éves korig. Csak a születésnapon érvényes, igazolvány felmutatása szükséges. 

 





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play