Kirándulástippek Schladming-Dachstein 7 hegyén

2018. április 12.

print

Kirándulástippek Schladming-Dachstein 7 hegyén

Aki a Schladming-Dachstein régió kötélpályáira gondol, elsősorban a téli síeléssel kapcsolja össze azokat, azonban ezek közül 7 nyáron is működik.A kötélpályák hegyi végállomása ideális kiindulópont a csúcsok vidékének felfedezéséhez. A télen síelésre kedvelt hegyek nyáron vonzó élménycsúcsokká válnak. Mindegyikük nyújt valami egyedülállót.

Hauser-Kaibling, birkák között a  csodálatos hegyi táján

A birkák között vezető körút megkerüli a Hauser-Kaibling csúcsát. Tájékoztat a 800 birka életteréről, amiket egy hivatásos juhász és kutyái legeltetnek és őriznek. A Hauser-Kaibling gondosan renaturált sípályái gazdag nyári legelőt biztosítanak ezeknek az állatoknak. Ezzel fontos életteret biztosítanak az Ennstal birkának, ami sok értékes regionális élelmiszer alapjaként kapható a boltok kínálatában és a gasztronómiában. Más túraútvonalak a Hauser-Kaiblingtól indulva elvezetnek az idilli Moaralmseehez, a Bärfallspitzére vagy a Höchstein markáns csúcsára.

Planai, családoknak és a csúcsok meghódítóinak

A Planai minden nyári kívánságot teljesít: túrázás, hegyi bringázás, a Hopsiland felfedezése a gyerekekkel, relaxálás vagy kulináris kényeztetés. A kényelmes túrázás útvonala a babakocsival is járható panoráma körtúra út, ami megkerüli a csúcsot. Komoly túrázók meghódíthatják a szomszédos hegyet a Krahbergzinken csúcsát. Aki hosszabb hegyi túrát tervez, az a Planai hegyi úton eljuthat a Riesachseehez és a Preintalerhüttéhez is.

Hochwurzen, élvezet magasúttal kombinálva

A Hochwurzen Gipfelbahn modern 10-személyes kabinos felvonója az élvezetes túrák kedvelt kiindulópontjához viszi fel utasait. A szomszédos Rossfeld hegy egy óra alatt elérhető, egy további óra gyaloglással pedig a Guschen is. A "csúcsgyűjtők" a Hochfeld és a Schiedeck mentén vezető hegyi úton juthatnak el a Giglachseekig. A 4-évszakos túraútvonal mindazok számára alkalmas, akik gyalog szeretnének leereszkedni a Hochwurzen csúcsától a völgybe.

Reiteralm, három csúcs meghódítása

Minden kedden, pénteken és vasárnap üzemel a Preunegg Jet a Reiteralmon. Ennek hegyi végállomásától jól kiépített ösvény vezet a Spiegelseeig, amiben szélcsendes napokon visszatükröződik a Dachstein hármas homloka. A Spiegelsee meglátogatása a Gasselhöhén, a Rippetecken és a Schoberen át vezető körúton egészíthető ki a három csúcs meghódításával. 2017-es újdonság volt a "csendes víz" témaútvonal létrehozása, ami a Spiegelseehez vezető útvonalról ágazik le.

Rittisberg, a családbarát

Ramsau am Dachsteinben a Rittisberg Stájerország legtöbb élményt nyújtó hegyei közé számít. Kirándulási célként egyesíti a családoknak nyújtott számos attrakciót a túrázási lehetőségekkel. Aki a Rittisbergbahnnal elérte a csúcsplatót, több útváltozat közül választhat a tovább túrázáshoz. A gyerekek között nagyon kedvelt a meseút, amin a 30 állomás meglátogatása apró izgalmakkal szolgál.

Dachstein, grandiózus, minden fölött

Egyedülálló, minden fölé tornyosuló elhelyezkedése révén a Dachstein az Alpok egyik legszebb kilátású hegyének számít. Már a felfelé vezető út a Dachstein-gleccservasúttal sok szép kilátást nyújtó élmény. A körbe üvegezett panoráma kocsik 1000 m szintkülönbséget győznek le. Az olyan látványosságok, mint a jégpalota, a függőhíd, a "lépcső a semmibe" és a "Sky Walk" a hegyi végállomás közvetlen közelében vannak, néhány perc alatt elérhetők. A komoly túrázók kirándulhatnak akár az új Seethalerhüttéhez vagy a Guttenberghaushoz is.

Riesneralm, fürdővel a csúcson

A Riesnerbahn és a Krispenbahn a két 4-üléses lift nyáron minden péntektől hétfőig üzemel. A két hegyi végállomás sok túra kiinduló pontja a tágas túraterületen, ahol nagyra tartják a természet élvezetét. A túrázás utáni hűsítő felfrissülésre a "Gipfelbad anno dazumal" ad lehetőséget. Ez is hozzá tartozik a "Riesneralmi csúcsélmény"-hez, mint sok más attrakció és a betérés a Hochsitz kilátóteraszra.

Még több program a Schladming-Dachstein régióban itt


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play