Hihetetlen élmények a Dachsteinon

2015. március 15.

print Hetedhétország.hu

Hihetetlen élmények a Dachsteinon

A Dachstein a Magyarországhoz legközelebb eső gleccser, Stájerország és Felső-Ausztria határán fekszik. Látványos attrakciói télen-nyáron látogathatóak: Sky Walk kilátó, Jégpalota, Ausztria legmagasabban fekvő függőhídja és „a semmibe vezető lépcső” gondoskodnak az izgalmakról.

A Dachstein több oldalról is megközelíthető. Nyugatról, Felső-Ausztria felől Hallstatt, Bad Goisern és Gosau, délről, a stájer oldalról pedig Schladming és Ramsau felől.

A Dachstein-gleccser Schladmingból vadonatúj panorámás felvonóval közelíthető meg. Nemcsak a túlnyomó részt üvegből álló kabinokból élvezhetik az utasok zavartalanul a kilátást az utasok, hanem a kabinok balkonjából is. Az új nagykabinos felvonó az 1966 és 1969 között megépített Dachstein-Südwand felvonót váltotta fel.

A Dachstein déli fala mentén húzódó új függőhíd 2700 méteres magasságban kínál különleges élményt a látogatóknak. A csaknem 100 méter hosszú és 12 százalékos emelkedést felmutató függőhíd elején a tériszonyosokat tábla is figyelmezteti. A „semmibe vezető” szerkezet 14 lépcsőfoka egy meredély falára vezet, ott kezdődik a kilátó. Ez még önmagában nem lenne félelmetes, de az építmény padlója üvegből van. Aki kimerészkedik, páratlan látványban lehet része. A függőhídról szenzációs kilátás nyílik a környező hegyekre. Szép idő esetén ellátni egészen a Szlovéniában található Triglav hegységig és a Salzburg tartományban fekvő „Kőtengerig” (Steinernes Meer).

A Dachstein Sky Walk kilátó-paltform közvetlenül a Dachstein Gletscherbahn hegyállomásánál található. A kilátó lenyűgöző körpanorámát kínál a környező hegyekre. A Dachstein Sky Walk 2700 méterrel a tengerszint felett található egy 250 méter magas, függőleges sziklafal peremén. A 360 fokos panorámának köszönhetően a tekintetünk Szlovéniától egészen Csehországig vándorolhat. A kilátó padlózatát üvegből készítették, aminek köszönhetően garantált a feledhetetlen élmény.A Dachstein-gleccser belsejében található Jégpalota egész Ausztriában egyedülálló látványosságnak számít. A lenyűgöző oszlopos főbejárat és az apró részletességgel kidolgozott díszítések kínai jégművészek keze munkáját dicsérik, akik heteken át faragták a jeges gleccser belsejét. Több mint egy évig építették a Jégpalotát - amelynek eredményeképp egy lenyűgöző és misztikus műalkotás jött létre a jég, a fények és a hangok ötvözetéből. A jégből készült kulisszában különböző jégszobrot csodálhatunk meg.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play