Fényűző Svájc legmagasabban közlekedő kabinos felvonója

2018. november 6.

print Hetedhétország.hu

Fényűző Svájc legmagasabban közlekedő kabinos felvonója

A Swarovski kristályokkal kirakott kabinos felvonóval már egész évben látogatható a Klein Matterhorn gleccsere.

Nemrég adták át Zermatt (Cervinia), a svájci-olasz sírégió legújabb kabinos felvonóját. 2018 nyarától a Klein Matterhornra egy új, 3S rendszerű liftettel juthatunk fel.

Az új kötélpálya, a Matterhorn Glacier Ride nyomvonala a majdnem negyvenéves, nagykabinos régi lifttel halad párhuzamosan, amely 2929 méterről indul és a 3883 méter magas Klein Matterhornhoz vezet fel. 

A 28 személyes kabinok panoráma ablakait Swarovski-kristályberakásos, hegycsúcs motívumok díszítik. Fűtött bőrülések biztosítják a kényelmet és automatikusan működő szellőztető rendszer gondoskodik a friss levegőről.

Négy kabin (külön megnevezéssel: Matterhorn Crystal Ride) még ennél is különlegesebb. Swarovski kristályokkal rakták ki az alsó részüket. Felül egy LED-es megvilágítás kelti a csillagos égbolt érzetét, míg a padló önálló életet él. Indulás után három perccel (a teljes út kilenc perc), 170 méterrel a föld felett, a tejfehér üvegpadló hirtelen átlátszóvá válik, és lábunk alatt terül el az alpesi panoráma. Ez a négy kabin többe is kerül a többinél. A turisták ezekben a kabinokban 110 svájci frankért, míg a többiben 100 frankért válthatnak retúrjegyet a gleccserre. 

A kabinokat az olasz Pininfarina tervezte, akik korábban a Ferrari és a Maserati autóin is dolgoztak.

A 3820 méteren található felső állomástól egy hegybe vájt alagút vezet a svájci és olasz gleccser-sípályákhoz. Középtájt az alagútban egy hagyományos személyfelvonóval feljuthatunk a 3883 méteres hegycsúcs teraszára. A 360 fokos panorámában megcsodálhatjuk a Svájci-, Olasz-, és Francia-Alpok hegyeit és nem utolsósorban a "nagy testvért", a 4478 méteres Matterhorn-t is. 


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play