Karácsonyi fények ragyognak egyre több spanyol városban

2018. november 24.

print MTI

Karácsonyi fények ragyognak egyre több spanyol városban

Madrid ragyogását világhírű divattervezők, designerek, építészek által tervezett fényfüzérek biztosítják. Barcelonában 100 kilométernyi útszakaszt díszítenek egyebek mellett világító csillag, jégvirág és madár motívumok.     

Felkapcsolták Madrid városának karácsonyi fényeit péntek este, amellyel hivatalosan is kezdetét vette az ünnepi készülődés.

A spanyol főváros ragyogását több mint 7,4 millió LED-izzó biztosítja egészen Vízkeresztig, összesen 263 órán keresztül.

Új ünnepi díszkivilágítást kapott a város emblematikus sugárútja, a Gran Vía, amelyet nyolc hónapig tartó felújítás után most adtak át teljesen a nagyközönségnek, kibővítve a járdaszakaszt, és csökkentve az autósávokat.

A belvárosban az ünnepi időszakban ismét láthatók a világhírű divattervezők, designerek, építészek által tervezett fényfüzérek; a Victorio & Luccino divatház például gyémánt ékszerekre emlékeztető függőket álmodott az utcák fölé.

A különleges karácsonyi fényekkel kivilágított szakaszokon autóbuszos túrákat is szerveznek, de a 100 ezer menetjegy elővételben elfogyott.

Barcelonában egy nappal korábban, már csütörtökön ünnepi fényárba borultak az utcák. Összesen 100 kilométernyi útszakaszt díszítenek egyebek mellett világító csillag, jégvirág és madár motívumok.     

Ebben az évben a polgármester helyet Tél úr, azaz egy négy méter magas bábfigura kapcsolta fel a tengerparti város karácsonyi fényeit, amelyekre 1,1 millió eurót költött az önkormányzat.

A karácsonyi hangulat a fények felkapcsolásával megérkezett már Mallorca szigetének fővárosába, Palmába is, míg több városban, például Sevillában vagy Valenciában a helyieknek még egy hetet várniuk kell az ünnepi díszkivilágításra.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play