Tilos enni az összes bécsi metrón

2019. január 14.

print Eurocomm-PR

Tilos enni az összes bécsi metrón

Mivel az U6-os vonalon bevált, január közepétől az összes bécsi metróvonalon betiltják az ételek fogyasztását. Azokat, akik vétenek az új szabály ellen, csupán figyelmeztetik, és egyetlen kisgyerektől sem veszik el a kiflijét.





Tavaly szeptember eleje óta tilos bármilyen ételt fogyasztani a bécsi U6-os metró szerelvényein, amit 2019. január 15-től az osztrák főváros összes metróvonalára kiterjesztenek. Az új tiltást maguk az utasok kérték egy internetes szavazás során, mivel sokuknak elege lett a pizzától, gyros-tól szagos kocsikból. A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien végül nemcsak az erős illatú ételeket száműzte a szerelvényekből, hanem egy az egyben betiltotta a szilárd ételek fogyasztását.

Ennek eredményeként jelentősen csökkent a kocsikban keletkező hulladék mennyisége és a takarítóknak kevesebb ételmaradékot kellett eltakarítaniuk az ülésekről és a padlóról. Az U6-os vonal szerelvényeinek tisztítására 2017-ben 470 ezer eurót költött a Wiener Linien, míg az összes metrószerelvény takarítására több mint kétmillió eurót. Alexandra Reinagl, a vállalat ügyvezető igazgatója elmondta, hogy minden egyes eurót, amit ily módon a szerelvények tisztításán megspórolnak, az állomások és a kocsik modernizálására költik majd.

A tilalom 2019. január 15-én lép életbe, és egyből ellenőrzik is a betartását. Aki megszegi, azt egyelőre csak figyelmeztetik, mivel arra számítanak, hogy az utasok betartják majd az új szabályokat. A naponta 250 ezer utast szállító U6-os vonalon zajló tesztidőszak alatt ugyanis például mindössze 61 utast kellett figyelmeztetni. Az új szabályt természetesen empátiával és ésszel alkalmazzák majd, és egyetlen kisgyerektől sem veszik el a kiflicsücsköt vagy almát, amit az út alatt majszol. És ha a szerelvényekben nem is lehet enni, a peronon nem tilos az ételek fogyasztása, inni pedig – alkoholos italokat kivéve – továbbra is bárhol lehet.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play