Körbeevezhető lesz a Balaton

2019. július 2.

print MTI

Körbeevezhető lesz a Balaton

A Balatonon uniós projekt keretében összesen hét vízitúra megállóhely újul meg Siófokon, Zamárdiban, Balatonszemesen, Fonyódon, Keszthelyen, Révfülöpön és Tihanyban.





A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztését célul tűző uniós projekt keretében összesen hét vízitúra megállóhely újul meg Siófokon, Zamárdiban, Balatonszemesen, Fonyódon, Keszthelyen, Révfülöpön és Tihanyban, 595 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással. Július elején Fonyódon át is adták az első megújult balatoni vízitúra megállóhelyet.

Fonyódon régi hagyományokkal rendelkezik a város víztelepe, ahol az épületek idejétmúltakká váltak. A bázis fejlesztésének csak az első állomása a Kajak-Kenu Pont kialakítása, a város további fejlesztéseket is tervez a jövőben a vízitelepén, ahol eddig elsősorban a fonyódi és az idelátogató gyerekek oktatása, nevelése, vízhez szoktatása zajlott. A megvalósult fonyódi fejlesztések részeként egy új csónakház létesült, továbbá 22 millió forint uniós támogatásból számos új vízi-eszközt - kajakokat, sárkányhajókat, SUP-okat, mentőmellényeket, illetve GPS-modulokat és más kiegészítőket - szereztek be, amit bárki bérbe vehet. 
     
A vízitúra megállóhelyek kiépítése révén hamarosan lehetőség nyílik a balaton körbeevezsére. A balatoni Kajak-Kenu Pontok közül idén várhatóan öt fog elkészülni teljesen, a siófoki és a vitorláskikötővel közös projektként megvalósuló füredi pedig jövőre húzódik. Lehetőség lesz arra is, hogy aki egy kajakkal elmegy Zamárdiba, az kerékpárral is visszatérhet. Ennek a logisztikáját egy applikációval kívánják biztosítani.

Címlapfotó: A Balaton-átevezés résztvevői Fonyód és Badacsonytomaj között 2019. július 6-án. A versenyzőknek 10,2 kilométeres távot kell teljesíteniük Fonyódtól Badacsonytomajig és vissza. MTI/Varga György


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play