A világ legjobb utazási célpontjai között az Országos Kéktúra

2019. november 26.

print MTI/Hetedhétország.hu

A világ legjobb utazási célpontjai között az Országos Kéktúra

A 2020-ra leginkább ajánlott huszonöt utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő Országos Kéktúrát a National Geographic magazin nemzetközi honlapja.

Az Országos Kéktúra a világ legismertebb tudományos ismeretterjesztő magazinjának listáján olyan látványosságok között áll helyt, mint a Kalahári-sivatag, a Grossglockner-Hochalpenstrasse, Parma városa, a Maldív-szigetek, Asztúria, Tasmania, a Kamcsatka-félsziget vagy a Grand Canyon Nemzeti Park.

A National Geographic huszonötös listájának készítői a magazin honlapján közölték, hogy a National Geographic Traveler's tizenhét országbeli szerkesztőségével és saját, világjáró szakértőikkel egyeztetve alakították ki a legvonzóbb és legfenntarthatóbb turisztikai célpontok névsorát.

Magyarország középhegységein áthaladó, Írott-kőtől Hollóházáig tartó, folyamatos Országos Kéktúra turistaút útvonala 1167 km hosszú, 27 szakaszból áll, 152 bélyegzőponttal. Ez volt az ország és Európa első hosszú távú turistaútja.

1961 óta több mint 6700-an teljesítették a kéktúrát. Míg évente mintegy 280 ember teljesíti az Országos Kéktúrát, idén már 380-an mentek végig rajta. Az útvonalat főként magyarok járják, de az elmúlt években megháromszorozódott a külföldi túrázók száma.

A 2015-ben létrejövő Országos Kékkör Túraútvonal körbejárhatóvá tette Magyarországot. Az Országos Kékkör egységesíti a három Kéktúra-útvonalat, az Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál tiszteletére elnevezett Dél-dunántúli Kéktúrát és a kerékpárral is teljesíthető Alföldi Kéktúrát. Az Európában is egyedülálló, egységes jelzésű, 2550 kilométeres turistaút teljesen körbejárhatóvá teszi az országot.

Képek: wikipedia

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play