Koronavírus: Tirolban vége van a síszezonnak-Paznauntal és St. Anton am Arlberg karanténba került

2020. március 13.

print Hetedhétország.hu

Koronavírus: Tirolban vége van a síszezonnak-Paznauntal és St. Anton am Arlberg karanténba került

A tiroli Panznauntal és Sankt Anton am Arlberg különösen fertőzött, ezért 14 napra karatén alá helyezik.





Tirolban már száz felett van a fertőzöttek száma, különösen sokan fertőzöttek egy Ischgl síterületen található après-ski bárban, ezért már szerdán este elrendelték Ischgl hatósági lezárását. 

Az osztrák kormány péntek délután tovább szigorította a koronavírus terjedése elleni intézkedéseket. Karantén alá helyezik Tirol tartomány egy részét, valamint visszaállítják az ellenőrzést a svájci-osztrák határon.

Azonnali hatállyal karantén alá helyezik a tiroli Panznauntalt (érinti Ischgl, Galtür, See és Kappl településeket) és Sankt Anton am Arlberget, miután a tartomány egyes területei különösen fertőzöttek, ezért nagy a kockázata annak, hogy innen esetlegesen továbbterjed a vírus. Az ott lakókat, azokat, akik ott töltik szabadságukat vagy ott dolgoznak, a lehető legjobban ellátják majd. A zárlat tizennégy napig tart, azt követően mindenki folytathatja megszokott életét.  

Síközpontok és szállodák Ausztria több tartományában szintén bezárnak. Vorarlberg és a salzburgi régió késő csütörtök este jelentette be, hogy a síszezon március 15-én, vasárnap ér véget. 

(Címlapfotó: Ischgl. Österreich Werbung/Josef Mallaun)





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play