Félelmetes újdonsággal nyílt meg újra Ausztria legszebb szurdoka

2020. június 12.

print Hetedhétország.hu

Félelmetes újdonsággal nyílt meg újra Ausztria legszebb szurdoka

A felújított szurdok fénypontja a Helix lépcső, amely 30 méter mélységbe vezet.





Több évi építési és felújítási munkák után lenyűgöző látnivalóval gazdagodott a népszerű kirándulóhely. A felújított szurdok fénypontja a Helix csigalépcső, amely 30 méter mélységbe vezet, ahol lélegzetelállító látvány fogad. A látogatók védelmére 3 alagutat, 4 galériát és 60 sziklahálót építettek, amelynek hossza 1100 méter.

Három évvel ezelőtt sziklaomlás történt a szurdokban, ezért életveszély miatt be kellett zárni. A felújítás során egy olyan ellenőrző rendszert építettek ki, amely a sziklák mozgását figyeli.

A koronavírus-járvány miatt a maszk kötelező, mivel a távolságtartási szabályokat nehezen lehet betartani a keskeny szurdokban.

A Liechtenstein-szurdok nemcsak az Alpok egyik legszebb, hanem az egyik legmélyebb (300 m) és leghosszabb bejárható szurdoka. Különlegessége, hogy dél körül a napsugarak behatolnak a szurdok mélyére, és a vízesésekről leomló szitáló ködöt megvilágítva szivárványt láthatunk.

Kiépítése 1875-ben kezdődött meg. A munkálatok során a pénz hamar elfogyott, így a Pongauer Alpenverein tagjai II. János, Liechtenstein herceghez fordultak, aki 600 guldennel támogatta az építkezést. 1876-ban megnyílt, és a herceg tiszteletére Liechtensteinklammnak nevezték el.

A június 11-tól újralátogatható szurdok bejárata St. Johann im Pongau központjától 5 km-re délre található, amelyet a parkolótól rövid sétát követően érjük el.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play