Az Alpok egyik csúcsáról még nosztalgia képeslapot is lehet küldeni

2020. június 17.

print Hetedhétország.hu

Az Alpok egyik csúcsáról még nosztalgia képeslapot is lehet küldeni

A gyönyörű Dachstein-motívummal rendelkező képeslapokat 2000 méter magasból ingyenesen küldhetjük el szeretteinknek.





A régimódi képeslapküldés nagyon népszerű a túrázók és a turisták körében.

A postaláda Ramsau am Dachstein legmagasabb pontján 1955 m magasban található, pontosan a Jungfrauensteig túraúton. A világ minden tájáról érkező turisták már több mint 500 képeslapot dobtak be a postaládába.



A túrázóknak nem kell aggódniuk a postaköltség miatt, csak be kell dobni. Hetente kétszer Ramsau am Dachstein turistairodájának alkalmazottai felmennek a hegyre és kiűrítik a postaládát, a képeslapokat eljuttatják a völgybe.

A Jungfraensteig-túraút nagyon népszerű a túrázók körében, a postaládához a völgyből másfél órás gyaloglás után juthatunk fel. A túraút több pontjáról remek kilátás nyílik és sok pihenőhely is van. A Jungfrauensteig 1955 méter magasságra vezet, onnan csodálatos kilátás nyílik a Schladming-Dachstein régióra. 

Ramsau am Dachstein a Steiermark legmagasabb hegyének, a Dachstein déli lábánál terül el. A Dachstein déli lankái alpesi vándor- és mászótúrák kiindulópontjai és Ausztria legjobb mászóterületeihez tartoznak.

Ramsau am Dachsteint a "mászóösvények hazájának" is nevezik. A keleti Alpok első, a Dachstein csúcsára vezető mászóösvényét Friedrich Simony által kezdeményezte csaknem 180 évvel ezelőtt. A ramsaui Steiner testvérek, Franz és Irg (Georg) pedig 1909-ben különösebb felszerelés nélkül, modern mászóeszközök híján, elsőként mászták meg a Dachstein hatalmas déli falát.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play