Valószínűleg megtartják Salzburgban a karácsonyi vásárt

2020. augusztus 28.

print Hetedhétország.hu

Valószínűleg megtartják Salzburgban a karácsonyi vásárt

A koronavírus-járvány ellenére a salzburgi szálloda- és vendéglátóipar decemberben meg akarja tartani a karácsonyi vásárokat. Csak Salzburg városában a piac évente mintegy 60 millió euró bevételt hoz.





A salzburgi turisztikai ágazat képviselői megállapodtak abban, hogy idén is megrendezik a Domplatz és a Residenzplatz népszerű piacát.

A városnak szüksége van a vendégekre - mondta Ernst Pühringer, a salzburgi vendéglők szóvivője.

Normál évben a Christkindlmarkt egymillió látogatója kb. 60 millió euró bevételt hoz - mondta Pühringer. „Szükségünk van arra is, hogy a többi rendezvényt ne szüntessék meg, hanem vizsgálják meg: lehetséges-e gazdaságilag megtartani őket?”. A salzburgi adventi ének és hasonló rendezvények látogatók ezreit vonzzák.

Hogy a járvány miatt korlátozások lesznek a karácsonyi vásáron, és a többi adventi eseményen, az "világos" a Pühringer számára. Ez nemcsak Salzburg város karácsonyi piacára vonatkozik, hanem "az összes többi karácsonyi vásárra" is.

Salzburg városa már kidolgozta a karácsonyi vásár megvalósításának koncepcióját - mondta a rendező, Wolfgang Haider. De még nem hozzák nyilvánosságra a részleteket. A döntés ideje már sürgetõ, a karácsonyi vásár általában november elején kerül felállításra.

A Wolfgangsee régióban is már a télen gondolkodnak. A turisztikai szakemberek már dolgoznak egy koronavírussal kompatibilis Wolfgangsee Advent koncepciójának kidolgozásán, bár nem teljesen biztosak abban, hogy lehet-e adventi piac idén. A július végén a St. Wolfgangban kitörő koronavírus-járvány  után ismét érkeznek turisták a szállodákba. Nyár közepén a fertőzés éjszakai szórakozóhelyeken terjedt, összesen 75 fertőzött ember volt, köztük 65 turisztikai alkalmazott, három külföldi vendég és hét helyi vendég.

(Címlapfotó: Karácsonyi vásár a salzburgi Residenzplatzon (c) Tourismus Salzburg GmbH/Günter Breitegger)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play