Idén Bécs karácsonyfája a szolidaritás szimbóluma

2020. november 7.

print Hetedhétország.hu

Idén Bécs karácsonyfája a szolidaritás szimbóluma

Megérkezett Bécs karácsonyfája a Rathausplatzra. Két daru állította fel a karácsonyfát a városháza előtt. A bécsiek karácsonyfája 2020-ban Felső-Ausztriából származik, a Klaffer am Hochficht község Schlägl apátságához tartozó erdejéből.

A 33 méter magas és körülbelül 200 éves fenyő november 5-én érkezett a bécsi Rathausplatzra a 250 kilométeres út után - adta hírül az ORF. A lucfenyőt két daru segítségével állították fel, majd lehorgonyozták a földbe, és acélkábelekkel rögzítették. Az elkövetkező napokban a fát több mint 2000 energiatakarékos LED-lámpával szépítik és díszítik, hogy az adventi időszak megkezdésére ragyogjon a Rathausplatzon.

Die Fichte aus Oberösterreich wird jetzt aufgeschmückt. Der Weihnachtsbaum am Rathausplatz steht als Zeichen von Hoffnung und Zusammenhalt in der Stadt

(c) PID/Markus Wache

„A koronajárvány és a brutális terror idején a fa gyönyörű szimbóluma a városunk pozitív erejének és a szolidaritásának. Jel, amellyel megmutatjuk, hogy Bécs városa normálisan működik és a legbiztonságosabb metropolisz. Ezenkívül a fa az osztrák tartományok közötti szolidaritás szimbóluma “ - nyilatkozta Michael Ludwig polgármester.

A mühlvierteli Hochficht lucfenyőit hagyományosan hangszerek készítésére használják. Az eredetileg 40 méter magas karácsonyi lucfenyők törzsének egy részét is hangfának használják. Egy felső-ausztriai hangszerkészítő a fát hanglemezekké dolgozza fel, amelyeket a hagyományos bécsi Bösendorfer cég zongorájába is beépítenek majd.

A Rathausplatz karácsonyfája minden évben más osztrák tartományból, valamint az olasz Dél-Tirolból származik. A hagyomány 1959-ben kezdődött. Az adott tartomány erdészeti hivatala választja ki a fát a főváros számára. 2021-ben a Rathausplatz karácsonyfája Burgenlandból érkezik majd.

(Nyitókép: David Bohmann / PID)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play