Új élményekkel várja a kirándulókat a Budakeszi Vadaspark

2022. március 31.

print MTI/Hetedhétország.hu

Új élményekkel várja a kirándulókat a Budakeszi Vadaspark

Több új fejlesztéssel - madárröpdékkel, kifutókkal és foglalkoztató térrel - várja a tavaszi kirándulószezon kezdetére látogatóit a Budakeszi Vadaspark.

Budapest környékének egyik legkedveltebb ökoturisztikai célpontja a Budakeszi Vadaspark, amely évente kétszázezer látogatót fogad.

A Budakeszi Vadaspark küldetése, hogy az erdő kapujaként bevezesse a városi látogatókat a természet világába.

A mostani újdonságok közül a leglátványosabb a nyolc röpde és kifutó, amelyek 200 négyzetméteren - legmagasabb pontjain hatméteres belmagassággal - adnak otthont erdei madaraknak.

 Egy vadmacska (Felis silvestris) gondozójával a Budakeszi Vadaspark új kifutójában a park fejlesztéseinek avatásán 2022. március 30-án. (c) MTI/Kovács Attila

Az új kifutó lehetőséget ad a Vadmacska fajmegőrzési program részeként a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal közösen megmentett vadmacska-kölykök tartós elhelyezésére.

A bejárat mellett több mint 80 látogató befogadására alkalmas foglalkoztató tér épült, amely pihenő és étkező, de a környezeti nevelési programok helyszínéül is szolgál. Kiépült 200 méter úthálózat, a hozzá tartozó közmű és elektromos vezetékekkel, amely mintegy 15 ezer négyzetméterrel bővíti a látogatható területet.

Igazi különlegesség a tematikus játszótér és tanösvény, amely a méhek, darazsak fontosságára hívja fel a figyelmet.

A fejlesztések a Magyar Természetjáró Szövetség és a Vadasparkot fenntartó Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködésével valósult meg, amelynek a Vadasparkot érintő része 120 millió forint értékű. 

(Címlapfotó: Hóbagolypár (Bubo scandiacus) a Budakeszi Vadaspark új röpdéjében a park fejlesztéseinek avatásán 2022. március 30-án. (c) MTI/Kovács Attila)

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play