» Németország

» Németország » Baden-Württemberg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Stuttgart leghíresebb látnivalói.


Stuttgart, Baden-Württemberg fővárosa sokkal érdekesebb, mint a híre. A Neckar-parti városnak jó 600 ezer lakosa van. A látnivalók és a kultúra bőséges, és a württembergi-sváb gasztronómia is vonzó.

A város igen attraktív környezetben, szőlőhegyek ölelésében helyezkedik el, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a belváros nevezetességeire és ikonikus épületeire.

Stuttgartban található a világ legérdekesebb múzeumai közül mindjárt kettő is.

A Mercedes-Benz Múzeumban és a Porsche Múzeumban garantáltan páratlan élményekkel leszünk gazdagabbak, miközben nyomon követhetjük az autózás történetét és a modern technológia fejlődését.

A város nevezetes látnivalói, mint az Operaház, a TV torony és a kastélyok (az Altes Schloss és az Új Palota) vagy a Killesberg-torony mind arra várnak, hogy felfedezzük őket – akár baráti társasággal érkezünk, akár családi körben.

A Königstraße Stuttgart büszkesége

A stuttgarti Königstraße mindössze körülbelül 1,2 kilométer hosszú. A számos áruházzal és üzlettel rendelkező "felső" és "alsó" Königstraße közepén fekszik a Schlossplatz. A teret 1977-ben a szövetségi kertészeti kiállítás keretében tekintélyes parkká alakították át. A Schlossplatz épületei közé tartozik a Régi és az Új Palota, a Königsbau az oszlopcsarnokokkal (mögötte a Königsbau Passagen), valamint a Művészház és a Művészeti Múzeum.

Wilhelma állatkert és botanikus kert

A stuttgarti Wilhelmát, az állatkertet és botanikus kertet már a 19. század közepén Ludwig von Zanth építész tervezte a württembergi királyi család számára. Az első világháború vége óta a Wilhelma nyitva áll a nagyközönség előtt. Több mint 10 000 állat és 6000 növényfaj él itt.

Porsche Múzeum és Mercedes-Benz Világ

Azt, hogy a Porsche és a Mercedes-Benz neves német autómárkák Stuttgartból származnak, nem kevesebb, mint két múzeummal tisztelegnek a témában: a Porsche Múzeum 2009 óta a Zuffenhausen negyedben, egy építészetileg igényes épületben kapott helyet. A kiállított autók folyamatosan cserélődnek, így érdemes időről időre betérni ide, már csak az igényes Christopherus étterem miatt is.

A Mercedes-Benz World a Mercedes-Benz Múzeummal együtt Stuttgart Bad Cannstatt kerületében már 2006-ban megnyílt. Kilenc emeleten olyan látványos kiállítási tárgyak láthatók, mint II. János Pál pápa pápamobilja vagy a látványos "Ezüst nyilak".

A stuttgarti állami színház

A stuttgarti Állami Színház az egész német nyelvterületen nagy tiszteletnek örvend, mint opera, balett és drámai előadások színhelye. A több mint 1400 férőhelyes, nemrég felújított neoklasszicista operaházban és az 1962-ben épült színházteremben az ország leghíresebb művészei lépnek fel. A látogatók vezetett túrákon a kulisszák mögé is bepillantást nyerhetnek.

Stuttgartban különleges hangulatot árasztó látnivalói

Az egyik a "Köztársaság Palotája", egy korábbi melléképület, amely ma bárként működik. Ez egy ikonikus szcéna törzshely, amelynek neve az újraegyesítésre nyúlik vissza, mivel az 1989-es megnyitással az NDK-s megfelelőjét akarták szatirizálni.

Szintén meglehetősen alternatív, de érdemes a stuttgarti Nordbahnhof művészeti vagonjai. Itt 1999 óta művészek és kultúrmunkások dolgoznak szabadon és függetlenül. A "Bauzug 3YG" projekt a 20 régi vagonból és egy szomszédos házból áll, számos állami ifjúsági intézménnyel, színházzal és művészeti akadémiával való együttműködés révén ma már a színtér találkozóhelye is.

Akinek ez túlságosan alternatív, annak ajánlott egy látogatás az idilli "Rózsák völgyében". Ez a város talán legnépszerűbb parkjában, a Killesbergparkban található. Egykor egy régi kőbánya volt, ma itt a zöldben pihenhet.

Sváb hagyományok és gasztronómia

Stuttgart sváb konyhája gazdag lehetőségeket kínál a kulináris élvezetekre. Aki kóstolta már a Zwiebelrostbratent vagy a Kaesspaetzle-t, az tudja, hogy a sváb ízek magukért beszélnek. A finom falatokat azonban nem árt leöblíteni egy jófajta borral, ami Stuttgartban nem nehéz feladat, ugyanis a város már 3. század óta híres bortermelővidék, és az egyetlen német város, amely 17,5 hektárnyi szőlőültetvénnyel rendelkezik. Még a város központjában is találhatók szőlők, amelyeket bebarangolva elmerülhetünk a sváb borokban.

De a régió nem csak szőlőiről és magas minőségű borairól híres, hanem természetesen a sörről is, amelyet magunk is megkóstolhatunk a különböző sörözőkben.Tartomány:Baden-Württemberg
Település:Stuttgart
GPS: 48° 46′ 42.4146″, 9° 10′ 48.04752″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward