Ismét megrendezik az Oktoberfestet Münchenben

2022. április 29.

print Hetedhétország.hu

Ismét megrendezik az Oktoberfestet Münchenben

A belépést semmilyen módon nem korlátozzák.

 
Kétéves kényszerszünet után idén ismét megrendezik a müncheni Oktoberfestet - jelentette be Dieter Reiter (SPD), München főpolgármestere.

A belépést semmilyen módon nem korlátozzák.

Szeptember 17-én kezdődik "Ozapft" a Theresienwiese-en. A fesztivál október 3-ig tart.

.

A világ legnagyobb népünnepélye eddig mintegy hatmillió látogatót vonzott. 2020-ban és 2021-ben a világjárvány miatt törölték. A népünnepély több mint 200 éves történetében hosszabb szünetekre csak háborús időkben került sor.


Az Oktoberfest története

1810-ben, a Bajor királyság megalakulását követő negyedik évben, a koronaherceg Lajos, és Therese von Sachsen-Hildburghausen hercegnő egybekelt. A lakodalom öt napig tartott, ami az uralkodóház megszületésének ünnepe is volt egyben. A népünnepélynek nevezett belvárosi vigadalom egy lóversennyel zárult, amelyet München kapui előtt elterülő réten rendeztek meg. A rét a menyasszony tiszteletére a Theresens-Wiese nevet kapta.

A mai napig is ez tér -ahogy a müncheniek mondják, a die Wiesen biztosítja a helyszínt az évente megrendezett Oktoberfestnek. I. Lajos és újdonsült felesége úgy határozott, hogy a nézők nagy örömére szolgáló lóversenyt a következő évben újra megrendezik. Ezzel tulajdonképpen le is tették az Oktoberfest hagyományának alapkövét. Azóta a lóversenyek, libikókák és sorsjegyárusok helyét fokozatosan átvette a sör a kolbász és a grillcsirke.

Az Oktoberfestet 1819-ben nyilvánították évente tartandó népünnepélynek, és a kezdetét is akkor hozták előre a barátságosabb időjárású szeptemberre.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play