Most már fix: 2023-tól bevezetik a belépődíjat Velencében

2022. július 1.

print Hetedhétország.hu

Most már fix: 2023-tól bevezetik a belépődíjat Velencében

Az egy napra érkező turistáknak kell fizetniük. Emelkedik a vaporetto ára is.





Az online foglalást minden olyan turistának szánják, aki Veneto régión kívülről érkezik a városba, de nem akar ott éjszakázni.

Attól függően, hogy melyik napon látogatjuk meg Velencét, három és tíz euró közötti összeget kell fizetni. Azok, akik jóval előre foglalnak, kevesebbet fizetnek.

Viszont a városvezetés nem fogja az egy napra érkező turisták számát korlátozni.

A turisták jelenlétét mobiltelefonok segítségével is ellenőrizik. Az önkormányzat célja a turistaáradat szabályozása. Bizonyos napokon több mint 100 000 turista tombol a lagúnavárosban. A foglalási rendszert a következő hetekben tesztelik.

A vaporetto, a lagúnaváros vízi buszának jegyára 7,50 euróról 9,50 euróra emelkedik a turisták számára - jelentette az Il Gazzettino című velencei napilap.

Az ACTV helyi tömegközlekedési vállalat ezzel kívánja kompenzálni a járványos évek bevételkieséseit. A vállalat 2019-ben még 151 millió eurós bevételt ért el, de 2020-ban már csak 65 millió eurót, majd 2021-ben 85 millió eurót.

Luigi Brugnaro polgármester szerint a pénzt elsősorban a történelmi város karbantartására és takarítására fogják költeni. Velence évek óta küzd a turisták özöne ellen, és újra és újra különböző stratégiákkal próbálja távol tartani a tömegeket.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play