Jelenleg ezek a legolcsóbb városlátogatások Európában

2022. szeptember 10.

print Hetedhétország.hu

Jelenleg ezek a legolcsóbb városlátogatások Európában

Egy friss tanulmány szerint a görög főváros jelenleg a legolcsóbb európai úti cél.

Az utazási árak emelkednek, ezért egy új tanulmány 20 európai városban vizsgálta meg a szállodák, a látnivalók, a közlekedés és egyéb költségek alakulását.

Az élet világszerte rohamosan drágul, ami nem utolsósorban az utazások költségvetését is megterheli. Ha mindezek ellenére idén ősszel városlátogatást tervez, érdemes megfontolni az olcsóbb úti célokat.

A brit Post Office Travel Money tanulmánya 20 európai városlátogatási célpont utazási költségeit vizsgálta. Egy tucatnyi tényezőt hasonlítottak össze, a két éjszakai szállodai szállás költségétől kezdve a látnivalók belépőjegyein át a tömegközlekedési jegyekig.

Ennek eredményeként kiderült, hogy a legolcsóbb város, ahová jelenleg Európában érdemes ellátogatni, Athén.

Egy kétnapos kirándulás a görög fővárosba mindössze 238 euróba kerül fejenként. A görög fővárosban az elmúlt egy év során az árak 15 százalékkal csökkentek.

A második helyen Lisszabon áll, ahol egy kétnapos utazás jelenleg 251 euróba kerül, majd a lengyelországi Krakkó következik (252 euró). A Post Office Travel Money szerint 15 év óta először fordul elő, hogy egy nyugat-európai város, Lisszabon olcsóbb, mint a keleti társai.

A rangsor másik végén a legdrágább városok állnak: Amszterdam és Velence. Amszterdamban két éjszaka átlagosan 682 euróba kerül, ami majdnem háromszorosa az athéninak, míg Velencében 525 euró körül volt.

A tanulmány azonban nem veszi figyelembe a városi célállomásokra történő utazást, hanem a helyszínen felmerülő költségekre összpontosít.

Íme a tíz legolcsóbb európai városlátogatási célpont a Post Office Travel Money szerint, valamint a kétnapos utazás átlagos költségei:

 1. Athén, Görögország (238 euró)
 2. Lisszabon, Portugália (251 euró)
 3. Krakkó, Lengyelország (252 euró)
 4. Riga, Lettország (253 euró)
 5. Budapest, Magyarország (254 euró)
 6. Prága, Csehország (286 euró)
 7. Madrid, Spanyolország (344 euró)
 8. Berlin, Németország (364 euró)
 9. Dubrovnik, Horvátország (365 euró)
 10. Róma, Olaszország (399 euró)

Ha úgy döntött, hogy Athénba utazik, akkor mindenképpen érdemes megállnia a Kolokotroni utcánál, amelyet a Time Out a világ egyik legmenőbb utcájának nevezett.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

 • Egyszerű használat
 • Megmutatja, mi van a közelben
 • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play