Toledónak elege van a sok turistából - kemény intézkedéseket hozott

2023. február 24.

print Hetedhétország.hu

Toledónak elege van a sok turistából - kemény intézkedéseket hozott

Toledo népszerű célpont azok számára, akik szeretnének belekóstolni a hagyományos spanyol életmódba.





Az UNESCO által védett középkori városban a családok letelepedésének vonzása érdekében véget vetnek a rövid távú bérbeadások elszaporodásának.

Toledo városa, a népszerű spanyol turisztikai célpont úgy döntött, hogy korlátozza a rövid távú bérelhető szálláshelyek számát az UNESCO által védett óvárosában. A helyi önkormányzat elképzelése szerint ehelyett a turizmusfejlesztés diverzifikálására összpontosítanak, és eltávolodnak attól, hogy a központi területet élő múzeummá alakítsák.

A javasolt tervvel Toledo csatlakozik más ibériai úti célokhoz - például Mallorca, Lanzarote és Portugália -, amelyek bejelentették, hogy a turizmus visszafogását tervezik a helyi lakosok jobb életkörülményeinek biztosítása érdekében.

Toledo óvárosa olyan látnivalókkal rendelkezik, mint a katedrális vagy az Alcazar, valamint olyan általános légkörrel, amely a látogatót Cervantes és Don Quijote korába repíti. Mindez azt jelenti, hogy Kasztília-La Mancha fővárosa népszerű kirándulóhely sokak számára, akik szeretnének belekóstolni a hagyományos spanyol életmódba.

Ez azonban ahhoz vezetett, hogy egyre több lakást és házat adnak ki turistáknak, nem pedig helyieknek, ami az ingatlanpiacon az árak ugrásszerű növekedéséhez vezetett. Ráadásul a turisták túlzsúfoltságot okoznak, mivel a fő főútvonalon - a Comercio utcán - gyűlnek össze.

A turisták által használt lakásokat mostantól a teljes ingatlanállomány 20%-ára fogják korlátozni a középkori városban, amelyet spanyolul Casco néven ismernek.

Az intézkedés azonban nem lesz visszamenőleges hatályú, ami azt jelenti, hogy csak a rövid távú bérbeadásra vonatkozó új engedélyek kiadását érinti. A Spanish News Today szerint Toledo egyes kerületeiben a turistaszállások már most is meghaladják a 20%-ot, ami azt jelenti, hogy ott nem fognak új engedélyeket kiadni.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play