» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Firenze


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Palazzo Davanzati palota Firenze történelmi központjában található.


A 14. század második felében épült fel a Davizzi család számára. Egyike volt azon középkori lakótoronyszerű építményeknek, amelyek a pártvillongások (ghibellinek és guelfek) idején védelmet nyújtottak a város tehetősebb polgárainak.

1516-ban a Bartolini család birtokába került, majd 1578-ban a gazdag kereskedő és egyben névadó Bernardo Davanzati vásárolta meg. A 18. században a városi filharmónia székhelye lett. Miután 1838-ban Carlo, az utolsó Davanzati meghalt, az épület pusztulásnak indult. 1904-ben vásárolta meg és újíttatta fel Elia Volpi. 1910-ben egy múzeumot létesített benne, amelyet azonban 1924-ben bezártak új tulajdonosváltás miatt. A második világháborúban bombatámadás érte.

1951-ben újjáépítették és az olasz állam vásárolta meg. Egy kis múzeumot alakítottak ki benne értékes középkori bútordarabokkal és néhány festménnyel.

Az épület közepén egy árkádos udvar áll. A palota termeit és szobáit korhűen rendezték be, ugyanis az épület ma a Museo della Casa Fiorentina Antica, azaz "A régi firenzei ház" múzeuma. A földszinten egy fegyvergyűjtemény és megtekinthető.

Az épület tetőterasza a 15. században épült.Tartomány:Toscana
Település:Firenze
Cím:Palazzo Davanzati
GPS: 43° 46′ 12.297″, 11° 15′ 10.31357″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward