Berlinben azt szeretnék, ha turisták erre az 5 helyre mennének

2023. március 26.

print Hetedhétország.hu

Berlinben azt szeretnék, ha turisták erre az 5 helyre mennének

Néha az a legjobb, ha minél távolabb vagyunk a városközponttól. Berlin a kitaposott ösvényeken kívüli turizmust népszerűsíti.

A város 65 kezdeményezést támogatott a központjától távol eső 9 kerületben, hogy tömegeket vonzzon a különlegesebb élményekhez.

A berlini helyi hatóságok célja, hogy a turizmust a városközpontból a város külső és távolabbi kerületeibe tereljék. A kezdeményezés neve "Ab ins B!", amely a német főváros B forgalmi övezetére utal - az S-Bahn gyűrűn kívülre.

A B zóna kilenc kerületet foglal magában, amelyek mindegyike nagyon egyedi karakterrel és földrajzi adottságokkal rendelkezik.

A látogatók a neuköllni Britzer-kertben vándormadarakat figyelhetnek, Lichtenbergben szörfözhetnek, Tempelhof-Schönebergben sört főzhetnek, Spandauban vadon termő gyógynövényeket főzhetnek vagy Treptow-Köpenickben kajakozhatnak.

A város számára a tévétoronytól és a Brandenburgi kaputól távolabbra irányuló turizmus ösztönzése mindenki számára előnyös. Egyrészt több kulturális tevékenységet nagyobb közönségnek tudnak majd bemutatni, míg a látogatók megtalálhatják a város által kínált hiánypótló tevékenységeket, és nem kockáztatják a hatalmas sorok kialakulását.

A városrészek 2022 eleje óta mintegy 1,5 millió eurót kaptak a közös kínálat kialakítására. Ezeket a pénzeket 65 különálló kisebb projektre osztották szét, amelyek együttesen alkotják a B közlekedési zónát.

Március 25. és április 10. között mintegy 250 rendezvényt terveznek indítani, az egész városban szétszórva. Ezek között szerepel többek között a Charlottenburg-Wilmersdorf és Mitte zsidó életének kiterjesztett valósággal történő digitális túrája, valamint a helyi kézműves üzletek digitális térképe Pankowban.

Az idegenforgalmi ágazat a járvány utáni időszakot követően szinte teljesen helyreállt, és a berlini hatóságok szerint a német főváros továbbra is a világ egyik legnépszerűbb úti célja, amely Londonhoz, Párizshoz és New Yorkhoz hasonlítható. 2022-ben 10,4 millió látogatót regisztráltak, akik mintegy 26,5 millió vendégéjszakát töltöttek el.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play